Νέα ανάρτηση από την Ομόνοια 29ης Μαίου για τα όσα έγιναν και τα όσα ακολούθησαν της αναμέτρησης με την Πέγεια 2014.

Αναλυτικά:

Τώρα που κάθισε η σκόνη
Αρχικά γελάσαμε με όσα γράφονταν για τον αγώνα με την Πέγεια, μετά όμως καταλάβαμε ότι κάποιοι μιλούν σοβαρά. Προσπαθήσαμε να το τελειώσουμε χωρίς να δοθεί έκταση, αλλά απ’ ότι φαίνεται κάποιοι βρήκαν τροφή και δεν έχουν σκοπό να το τελειώσουμε, πριν τους το τελειώσουμε.
Για όλα αυτά τεράστια ευθύνη έχουν οι φίλοι της Πέγειας 2014 για το τι έγραψαν και τον τρόπο που έγραψαν την επιστολή τους αλλά από την πλευρά τους παντελονάτα αναγνώρισαν το λάθος τους και για αυτό και από μεριάς μας δεν υπάρχει θέμα.
Βέβαια τα όσα γράφτηκαν ήταν αρκετά πικάντικα για να παίζουν ασταμάτητα στα Μ.Μ.Ε και ούτε καν η δημόσια παραδοχή των ανθρώπων της Πέγειας για υπερβολές δεν τους έκανε να σταματήσουν. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι ένα χθεσινό άρθρο στο οποίο αφήνονται σκιές για την κοινή ανακοίνωση των δύο σωματείων.
Για όσους λοιπόν έχουν αμφιβολίες για το αν όσα γράφτηκαν είναι υπερβολές να τους παραθέσουμε τα γεγονότα.
1. Επίθεση στο λεωφορείο πριν τον αγώνα διαβάσαμε μέχρι και αποκλειστικά βίντεο έτρεξαν να βάλουν. Η τρομερή επίθεση μερικές χειρονομίες οπαδών που βρέθηκαν στον αυτοκινητόδρομο και απολύτως τίποτα άλλο. Δεν έπεσε το παραμικρό πάνω στο λεωφορείο δεν έγινε απολύτως τίποτα ούτε στη διαδρομή ούτε έξω από το γήπεδο και ας είχε εκατοντάδες κόσμο οταν ήρθε.
2. Για τα περιβόητα ball boys και τον τερματοφύλακα στο 2ο ημίχρονο η ιστορία είναι πολύ πιο απλή από ότι προσπαθούν να την παρουσιάσουν. Ο τερματοφύλακας της Πέγειας μπήκε σε αντιπαράθεση με ένα ανήλικο ball boy πίσω από την κερκίδα και όταν αυτό έγινε αντιληπτό από άλλους μεγαλύτερους πήγαν εκεί και παρενοχλησαν τον τερματοφύλακα για μερικά λεπτά. Αυτή η παρενόχληση έληξε με την επέμβαση του γυμνασίαρχου του αγώνα (μέλος Δ.Σ) και ορθά ο διαιτητής διάκοψε το παιχνιδι μέχρι να αποχωρήσουν πίσω από τον τερματοφύλακα. Όλα αυτά στο 0-0 και για μερικά μόνο λεπτά.
3. Σε αυτό το σημείο δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε ότι η στάση του ΠΑΣΠ μέσα από τις δηλώσεις του επικεφαλής του μας λύπησε ιδιαίτερα. Δυστυχώς αντί να ενημερωθεί πλήρως για το περιστατικό και να τοποθετηθεί έχοντας πλήρη εικόνα εντούτοις υιοθέτησε πλήρως τις υπερβολές της επιστολής και με ατάκες για μούσια και άλλα επέλεξε να τρέχει από ΜΜΕ σε ΜΜΕ και να κάνει δηλώσεις. Δηλώσεις γεμάτες ανακρίβειες που μόνο κακό έκαναν στην ομάδα μας που δίνει την μεγαλύτερη στήριξη στο Κύπριο ποδοσφαιριστή. Μάλιστα σε μια ευκαιρία για δικούς του λόγους να τα βάλει με τα αρμόδια όργανα, με διαιτητές και παρατηρητές βγήκε να κριτικάρει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν το θέμα. Κύριε Νεοφυτίδη να μην ανησυχείτε καθόλου στα παιχνίδια της ομάδας μας κάνουν όλοι άψογα την δουλειά τους και καλά κάνουν γιατί ουδέποτε ζητήσαμε ειδική μεταχείριση. Για το περιστατικό το οποίο είχατε την απορία αν ρωτούσατε θα ξέρατε ότι ορθός ο διαιτητής διάκοψε τον αγώνα μέχρι να φύγουν πίσω από τον τερματοφύλακα τελειώνοντας το περιστατικό σε μερικά λεπτά και ορθός ο παρατηρητής κατέγραψε το περιστατικό στην έκθεση του.
4. Σε ένα κρίσιμο αγώνα με 2000 κόσμο πάνω στη κερκίδα το πιο ακραίο σκηνικό ήταν το ολιγόλεπτο περιστατικό με τον τερματοφύλακα το οποίο με την σωστή παρέμβαση όλων έληξε. Ταυτόχρονα έχουμε δει φέτος στη Β’ κατηγορία ξυλοδαρμούς παραγόντων, ξυλοδαρμούς διαιτητών, επεισόδια μεταξύ οπαδών, ρατσιστικές επιθέσεις και τίποτα απ’ όλα αυτά δεν συνέβησαν σε δικά μας παιχνίδια κι ας είμαστε η ομάδα με τον περισσότερο κόσμο κι ας καθόμαστε δίπλα δίπλα με τους οπαδούς των άλλων ομάδων σε νίκες και ήττες. Όλα τα πιο πάνω δεν πήραν την έκταση που πήρε η επιστολή της Πέγειας και πραγματικά αναρωτιόμαστε αν κάποιοι μας περιμένουν στην γωνία ή αν απλά η ομάδα μας πουλά.
Κλείνοντας να κάνουμε κάλεσμα σε όλους να κοπιάσουν το επόμενο Σάββατο 1η Απριλίου στο Δάλι και να δουν από κοντά αν ισχύουν τα όσα τραγικά θέλουν να μας προσάψουν. Στο Λαό της ομάδας μας στέλνουμε μήνυμα να αφήσει την ένταση στην άκρη και να δώσει την απάντηση του στα όσα γράφτηκαν με την μαζική του παρουσία στον επόμενο εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας.
Υ.Γ 1 – Ήταν απόλυτα λογικό τα όσα κατάγγειλε η Πέγεια να παίξουν στα ΜΜΕ, το παράλογο είναι ότι ακόμα και μετά την κοινή ανακοίνωση κάποιοι επέλεξαν να το συνεχίσουν.
Υ.Γ 2 – Η ομάδα μας με το μικρό της προϋπολογισμό, με μόνο Κύπριους παίκτες (πλην ενός) είναι εδώ με το αίμα και των ιδρώτα όλων όσων αποτελούν αυτό το οικοδόμημα. Προσπάθειες να μειωθεί αυτή η τεράστια προσπάθεια θα πέφτουν πάντα στο κενό.