Η Μπάγερν Λεβερκούζεν επικράτησε με 2-0 της Φερεντσβάρος στην «Μπάι Αρίνα» και πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Europa League.

Η Λεβερκούζεν μπήκε δυνατά και στο 10’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Οι παίχτες του Τσάμπι Αλόνσο κέρδισαν την μπάλα στον χώρο του κέντρου με τον Βίρτς να βρίσκει τον Ντεμιρμπάι, ο οποίος δοκίμασε το σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων και νίκησε τον Ντιμπούζ για το 1-0, ενώ στο 25’ η Φερεντσβάρος βρέθηκε πολύ κοντά στο 1-1, αλλά η προσπάθεια του Ζαχάριασεν σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο 43’ o Ντεμιρμπάι δοκίμασε και πάλι το πόδι του από μακρινή απόσταση, όμως αυτήν την φορά το σουτ του πέρασε δίπλα από την εστία του Ντιμπούζ. Στο 48’ ο Μαέ βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων, αλλά το σουτ του πέρασε αρκετά άουτ, ενώ στο 53’ το σουτ του Τσίβιτς είχε την ίδια κατάληξη.

Στο 56’ η Λεβερκούζεν έκλεψε την μπάλα σε επικίνδυνο σημείο με τον Βίρτς να βγάζει την κάθετη στον Ντιαμπί, όμως το σουτ του Γάλλου εξτρέμ δεν ανησύχησε τον Ντιμπούζ. Στο 85’ η Λεβερκούζεν κέρδισε φάουλ σε καλή θέση, με τον Χλόζεκ να αναλαμβάνει την εκτέλεση, η μπάλα όμως κατέληξε στο δοκάρι, ωστόσο, ο Ταπσόμπα πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-0.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Κοσουνού, Ταπσόμπα, Τα, Χινκαπιέ, Αμίρι, Ντεμιρμπάι, Φριμπόνγκ, Ντιαμπί(70’ Χλόζεκ), Αζμούν(60’ Αντλί), Βιρτς(89’ Σικ)

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ: Ντιμπούζ, Τσίβιτς, Αμπενά, Κνούστερ, Μπότκα(87’ Γουίνγκο), Βέτσεϊ, Εσίτι, Ζαχάριασεν, Μαρκίνιος(79’ Γκόγιακ), Τραορέ(87’ Φρεντέρικσεν) , Μαέ