Ήταν απλά θέμα ποιότητας και ανωτερότητας.
Η ΑΕΚ το πάλεψε απέναντι στην Γουέστ Χαμ αλλά οι Άγγλοι χωρίς να εντυπωσιάσουν επικράτησαν 2-0 στην «Αρένα» και έκαναν το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League.
H AEK μπήκε δυνατά αλλά δύο φάσεις έφταναν στον Αντόνιο για να καθαρίσει το ματς από το ημίχρονο.
Ο Τζαμαϊκανός επιθετικός των «σφυριών» με μια κεφαλιά στο 35ο λεπτό και μια γκολάρα με σουτ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του α’ ημιχρόνου… τελείωσε το ματς.
Ο ίδιος δεν έκανε το 3-0 με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου όταν σημάδεψε το δοκάρι, η ΑΕΚ ανέβηκε λίγο στην συνέχεια και προσπάθησε για κάτι καλό, έχασε ευκαιρίες αλλά τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε.
Η ΑΕΚ ηττήθηκε 2-0 από μια ομάδα της Πρεμιέρ Λιγκ αλλά ο εντυπωσιακός κόσμος της που κατέκλεισε την «Αρένα» δεν σταμάτησε να φωνάζει. Ήταν ένα ιστορικό παιχνίδι, η «Αρένα» έζησε ιστορικές στιγμές, ήταν η σημαντικότερη στιγμή στην 29χρονη ιστορία της ομάδας και όλοι το έζησαν με την ψυχή τους.

ΑΕΚ: Πίριτς, Μιλίτσεβιτς, Κάσας (58′ Φαράζ), Τόμοβιτς, Εγγλέζου, Μάμας (58 Άλτμαν), Λέδες, Σανχούρχο, Ροσάλες (88′ Χριστοφόρου), Γιάκολις (77′ Τρισκόφσκι), Λόπες (58′ Νίκολιτς)
Στον πάγκο: Τούμπας, Στυλιανίδης, Γκονζάλεθ, Τρισκόφσκι, Φαράζ, Χριστοφόρου, Ναούμ, Ανδρέου, Άλτμαν, Νίκολιτς 

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αρεολά, Κρέσγουελ, Αγκέρντ, Ζουμά, Κέρερ, Ράις (59 Σούτζεκ), Ντόουνς, Λαντσίνι (77′ Πακετά), Μπενραχμά (59′ Μπόουεν), Φορνάλς (82′ Κορνέτ), Αντόνιο (59′ Σκαμάκα).
Στον πάγκο: Χέγκι, Ανάνγκ, Τζόνσον, Σκαμάκα, Πακετά, Κορνέτ, Ινγκς, Μπόουεν, Ογμπόνα, Σούτζεκ, Έμερσον

ΣΚΟΡΕΡ: 35′, 45+2′ Αντόνιο
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντόουνς, Κέρερ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΘΕΑΤΕΣ: 8.000

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Έσπεν Έσκας (Νορβηγία)
Α’ ΒΟΗΘΟΣ: Γιαν Έρικ Ένγκαν (Νορβηγία)
Β’ ΒΟΗΘΟΣ: Ισαάκ Ελίας Μπασχέβκιν (Νορβηγία)
ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Κρίστοφερ Χάγκενες (Νορβηγία)
VAR: Ρομπ Ντιεπέρνικ (Ολλανδία)
ΑVAR: Τζέροεν Μάνσοτ (Ολλανδία)

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
Έναρξη αγώνα…


10′
Χωρίς αξιόλογη φάση μπροστά από τις δύο εστίες.
12′ Πρώτη τελική στο παιχνίδι για την ΑΕΚ. Το σουτ του Λέδες έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

18′ Καλή προϋπόθεση για την ΑΕΚ. Ο Γιάκολις έφυγε από αριστερά, έκανε την όμορφη μπαλιά και έδιωξαν οι αμυντικοί της Γουέστ Χαμ σε κόρνερ.
19′ Ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Λέδες εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Λόπες στο πρώτο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.
20΄Σουτ του Λέδες πάνω από τα δοκάρια.
22′ Η ΑΕΚ είναι καλύτερη, ελέγχει το παιχνίδι, βάζει πίεση, κάνει προϋποθέσεις, ενώ την ίδια στιγμή δεν άφησε την Γουέστ Χαμ να κάνει ούτε μια φάση.
30΄Απειλεί η Γουέστ Χαμ. Το επικίνδυνο σουτ του Λαντσίνι έφυγε λίγο έξω.
32′ Το σουτ του Μπενραχμά το απέκρουσε ο Πίριτς στην κλειστή του γωνία.
35′ ΓΚΟΛ. 0-1. Ανοίγει το σκορ η Γουέστ Χαμ. Ο Μπενραχμά έκανε την σέντρα από αριστερά και ο Αντόνιο ανενόχλητος με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πίριτς.

 45+2′ ΓΚΟΛ. 0-2. Πετυχαίνει και δεύτερο γκολ η Γουέστ Χαμ. Ο Αντόνιο έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ και πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ.

ΤΕΛΟΣ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
47′
Μεγάλη ευκαιρία για την Γουέστ Χαμ. Ο Αντόνιο βγήκε μπροστά από τον Πίριτς, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΚ.
61′ Καλή στιγμή για την Γουέστ Χαμ. Ωραία κίνηση και σουτ του Μπόουεν, η μπάλα έφυγε έξω.
71′ Καλή στιγμή για την ΑΕΚ. Ο Φαράζ έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Αρεόλα ήταν σε ετοιμότητα και μάζεψε την μπάλα.
76′ Σουτ του Εγγλέζου ψηλά πάνω από τα δοκάρια.
89′ Σε μια αντεπίθεση της Γουέστ Χαμ ο Πακετά έφυγε πίσω από την άμυνα της ΑΕΚ, βρέθηκε απέναντι από τον Πίριτς, έκανε το πλασέ αλλά ο Βόσνιος τερματοφύλακας απέκρουσε την μπάλα.
90′ Ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Τρισκόφσκι έπιασε ένα αριστερό σουτ εντός περιοχής αλλά ο Αρεόλα ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε την μπάλα.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ

 

 

 

——————————————————————–