Η Βαλένθια πολέμησε γενναία μέσα στο «Καμπ Νόου», όμως ένα γκολ του Ραφίνια έδωσε στην Μπαρτσελόνα το 1-0 και το +10 από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Λίγο μετά το 0-1 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στον πρώτο ημιτελικό του ισπανικού κυπέλλου ο Τσάβι είπε μία μεγάλη αλήθεια: «Η Μπαρτσελόνα είναι η πιο δύσκολη ομάδα στον κόσμο. Άλλοι αν κέρδιζαν 0-1 στην Μαδρίτη, θα έκαναν πάρτι. Σε εμάς μιλάνε για το 30% ποσοστό κατοχής».

Μερικές ημέρες αργότερα, ένα παρόμοιο σκηνικό στήθηκε και απέναντι στην Βαλένθια. Η Μπαρτσελόνα κέρδισε για 8η φορά φέτος στο πρωτάθλημα, με το αγαπημένο της 1-0, όμως παρά το γεγονός ότι η διαφορά από την «βασίλισσα» άνοιξε πάλι στους 10 βαθμούς, ελάχιστοι έφυγαν ευχαριστημένοι από το γήπεδο.

Η Μπαρτσελόνα κέρδισε τις νυχτερίδες, όμως είναι αλήθεια ότι δεν έπαιξε σχεδόν τίποτα. Το γρήγορο γκολ του Ραφίνια (16’) θα μπορούσε να σημάνει ένα εύκολο βράδυ, όμως η Βαλένθια δεν παραδόθηκε ποτέ.

Με τους Χεσούς Βάθκεθ – Λίνο να στήνουν ένα μικρό πάρτι από αριστερά, η Βαλένθια είχε τρεις μεγάλες στιγμές για να ισοφαρίσει από το πρώτο μέρος, όμως οι Κορέια (34’), Λίνο (39’)  και Βάθκεθ (43’) τα θαλάσσωσαν στην τελική προσπάθεια.

Το χαμένο πέναλτι του Φεράν Τόρες (55’) πρόσθεσε άγχος στην Μπαρτσελόνα που έγινε ακόμα μεγαλύτερο, όταν τέσσερα λεπτά αργότερα όταν ο Αραούχο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη.

Η Βαλένθια πήρε τον έλεγχο, κέρδισε μέτρα, όμως με εξαίρεση μία φάση του 85ου λεπτού που φωνάζει για πέναλτι σε διεκδίκηση του Κεσιέ με τον Φραν Πέρεθ, άλλη κλασική φάση για να βρει γκολ ισοφάρισης, δεν έκανε…