Ο Λουίς Σουάρες παραχώρησε μία μεγάλη συνέντευξη στο «Placar» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην στιγμή που «έσπασε» η φοβερή τριάδα που είχε δημιουργήσει με τον Μέσι και τον Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα.
Ο Ουρουγουανός επιθετικός ανακάλεσε στο μυαλό του εκείνες τις μέρες όπου ο Νεϊμάρ σκεφτόταν αν θέλει να παραμείνει ή όχι στην Μπαρτσελόνα και ανέφερε πως εκείνος με τον Μέσι προσπαθούν να τον πείσπου να μείνει μαζί τους. Ο Βραζιλιάνος σταρ τους είπε πως δεν ήθελε να φύγει, ωστόσο η απόφασή του ήταν διαφορετική, γιατί δεν αποφάσιζε μόνος του.
«Δεν μου αρέσει πολύ να μιλάω γι’ αυτό, αλλά ήρθε η ώρα όταν ήταν ήδη μεγάλος παίκτης και πήγαμε με τον Μέσι και μιλήσαμε στον Νεϊμάρ και του είπαμε:’ «Νέι, αν θες να κερδίσεις τα πάντα, μείνε μαζί μας»’. Μας άκουσε κι έλεγε «Ναι, ναι, θέλω να μείνω». Αλλά τότε υπήρε όλος ο περίγυρος, που μερικές φορές είναι δύσκολο να ελέγξεις. Εμείς, σαν φίλοι, τον συμβουλέψαμε να μείνει, αλλά είναι η δική του απόφαση, της οικογένειάς του. Του είπαμε ακόμη: «Νεϊμάρ η Αγγλία είναι καλύτερη. Η Μάντσεστερ Σίτι, το ποδόσφαιρο θα είναι καλύτερο εκεί. Αλλά στην Γαλλία;».
Στην συνέχεια ο Λουίς Σουάρες τόνισε πως ο ίδιος θεωρεί ότι ο Νεϊμάρ θα είχε κερδίσει την Χρυσή Μπάλα αν έμενε στην Μπαρτσελόνα στα σίγουρα.
«Αν ο Νεϊμάρ είχε μείνει στην Μπαρτσελόνα θα είχε κερδίσει σίγουρα μία Χρυσή Μπάλα. Η άποψή μου είναι πως αν έμενε, θα είχε κερδίσει ναι».