Πέραν των δύο buyout της Φορτούνα Ντίσελντορφ που προβλέπονται στη συμφωνία δανεισμού του Χρήστου Τζόλη από τη Νόριτς, έχουν ήδη συμφωνηθεί και τα αντίστοιχα ποσά με τα οποία ο διεθνής επιθετικός θα μπορεί να πωληθεί από τη γερμανική ομάδα εφόσον προχωρήσει στην αγορά του από τα «καναρίνια». Βασική ενδιαφερόμενη η Γκλάντμπαχ.

Πρώτος σκόρερ της Zweite Bundesliga ο Χρήστος Τζόλης. Επίδοση υπογράμμιση της παραγωγικότερης και καλύτερης σεζόν της καριέρας του. Κομβικός για την κατάληξη της Φόρτουνα Ντίσελντορφ στην 3η θέση της κατάταξης, εξασφαλίζοντας έτσι συμμετοχή στους αγώνες διαβάθμισης για μια θέση στα σαλόνια του γερμανικού ποδοσφαίρου κόντρα στην Μπόχουμ (ο πρώτος, στην έδρα των Βεστφαλών, την ερχόμενη Πέμπτη).

Παιχνίδια που θα κρίνουν εν πολλοίς το μέλλον του 22χρονου επιθετικού. Όπως είχε αποκαλύψει το SPORT24, στη Φορτούνα είναι αποφασισμένοι να αγοράσουν τον Τζόλη. Στο deal δανεισμού του από τη Νόριτς έχουν συμφωνηθεί συγκεκριμένα buyout αναλόγως που θα αγωνίζεται η γερμανική ομάδα την επόμενη χρονιά: αν παραμείνει στην 2η κατηγορία, το ποσό εξαγοράς είναι 3,5 εκατ. ευρώ, αν προβιβαστεί τότε αυξάνεται στα 5 εκατ.

Αυτό που επιπρόσθετα γνωρίζει το SPORT24 είναι πως έχουν συμφωνηθεί και τα ποσά με τα οποία ο Τζόλης μπορεί να πωληθεί αμέσως μετά την ενδεχόμενη αγορά του από τη Φορτούνα. Αυτά λοιπόν είναι αντιστοίχως 5 εκατ. ευρώ σε περίπτωση παραμονής και 8 εκατ. ευρώ σε περίπτωση ανόδου.

Παράλληλα, σε περίπτωση που δεν ενεργοποιηθεί τελικά η option αγοράς της Φορτούνα, τότε σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει από την πλευρά της Νόριτς, το αντίτιμο που θα αξιωθεί για την παραχώρησή του σε ένα τέτοια σενάριο – δεδομένα δεν επιστρέφει στο «Κάροου Ρόουντ» – θα είναι 6 εκατ. ευρώ.

Δεδομένη η επιθυμία του Τζόλη να παραμείνει στη Γερμανία. Εκεί ταίριαξε, εκεί βρήκε πατήματα και ρυθμό, εκεί το παιχνίδι είναι πιο κοντά στα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του. Έτσι κι αλλιώς οι επιδόσεις του έχουν προκαλέσει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Βασικότερη, κύρια ενδιαφερόμενη είναι η Γκλάντμπαχ.

Εννοείται πως δεν είναι η μόνη. Και επίσης, κλείνοντας, επιβάλλεται να επισημανθεί πως σε περίπτωση ανόδου της Φορτούνα, δεν πρέπει να αποκλειστεί – κάθε άλλο – η παραμονή του Έλληνα επιθετικού στο Ντίσελντορφ για την επόμενη σεζόν.