Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Λαμίας, αποτελεί ο Λεωνίδας Βόκολος.

Ο Έλληνας τεχνικός έλυσε τη συνεργασία του, με την ομάδα της Φθιώτιδας, μετά από μια άκρως πετυχημένη σεζόν, καθώς την οδήγησε στην 6η θέση της βαθμολογίας και στα playoffs για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο Λεωνίδας Βόκολος χαιρέτισε όλους τους συνεργάτες του και τους ποδοσφαιριστές και πλέον, θα αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της προπονητικής του καριέρας.

Από την άλλη, η Λαμία βρίσκεται ήδη στην αγορά, για τον αντικαταστάτη του έμπειρου τεχνικού, ενώ αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση του «διαζυγίου» από την ομάδα της Φθιώτιδας, που πραγματοποίησε την καλύτερη πορεία στην ιστορία της, στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου

Την ανέλαβε και την… αναμόρφωσε

Ο Λεωνίδας Βόκολος ανέλαβε τις τύχες της Λαμίας, στις 14 Φεβρουαρίου του 2023, αντικαθιστώντας στην τεχνική της ηγεσία,Σάββα Παντελίδη και εκεί βρήκε μια ομάδα που αποτελούσε το απόλθυτο φαβορί στα μάτια του κόσμου, για τον υποβιβασμό στη Super League 2.

Ο Βόκολος έφερε αρχές και σουλούπβσε σε μεγάλο βαθμό την εικόνα της ομάδας, φτάνοντας μάλιστα στην απόλυτη υπέρβαση, κερδίζοντας με το σπαθί της, την παραμονή της, στη μεγάλη κατηγορία, μέσα στο… καμίνι της Νίκαιας, μετά το 2-2, απέναντι στον Ιωνικό, ρίχνοντας ουσιαστικά τον αντίπαλό της, β’ κατηγορία.

Με τον Βόκολο τη σεζόν της ιστορίας της

Τη σεζόν 2023-2024, η Λαμία με τον Λεωνίδα Βόκολο στο τιμόνι της, πραγματοποίησε μια χρονιά-όνειρο, καθώς παρά τις προβλέψεις που την ήθελαν να παλεύει για την παραμονή, έφτασε να κατακτήσει την έκτη θέση, στη regular season, που αποτελεί πραγματικά, την καλύτερη στην ιστορία της, στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στα πλέι οφ, η Λαμία έβαλε δύσκολα σε όλους και έφτασε… κοντά στο να «κόψει« τον τίτλο στον ΠΑΟΚ, με τον Στέβαν Σβαμπ να χαρίζει, όπως αποδείχτηκε, έναν «χρυσό» βαθμό, στους μετέπειτα πρωταθλητές Ελλάδος.

Συνολικά, ο Βόκολος κάθισε στον πάγκο της Λαμίας, συνολικά σε 50 επίσημες αναμετρήσεις, μετρώντας 13 νίκες, 14 ισοπαλίες και 23 ήττες.