Δράττοντας της ευκαιρίας της καθόδου της αποστολής της Ντνίπρο στην Κύπρο από την περασμένη Πέμπτη, επικοινωνήσαμε με τον (ευγενέστατο και πρόθυμο να μας εξυπηρετήσει) υπεύθυνο του γραφείου Τύπου της ουκρανικής ομάδας, Βαντίμ Τακχτερίν, προκειμένου να διευθετήσουμε μία μίνι-συνέντευξη ενόψει του αγώνα της Πέμπτης με την ΑΕΚ στην «Αρένα».
Αφού λοιπόν κανονίσαμε τη μέρα και την ώρα, το ραντεβού δόθηκε με τον Ουκρανό μέσο, Έντουαρντ Σαραπί. Εάν δεν σας λέει κάτι, πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή που ήταν βασικός στο πρώτο ματς του περασμένου Αυγούστου και είχε δεχθεί την κόκκινη κάρτα προς το τέλος (γι’ αυτό δεν έπαιξε στη ρεβάνς), ενώ συμμετείχε και στα δύο παιχνίδια κόντρα στον Απόλλωνα στους ομίλους του Europa Conference. Ο εκ των βασικών μέσων της Ντνίπρο μίλησε στο balla τόσο για τα επικείμενα παιχνίδια με την ΑΕΚ, για τα προηγούμενα, για την κατάσταση στη χώρα του καταθέτοντας επίσης την άποψή του και για το νέο απόκτημα της ομάδας της Λάρνακας, Αρτέμ Γκρόμοφ, με τον οποίο μέχρι πρότινος ήταν συμπαίκτες…

-Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να εκφράσω την συμπάθειά μου για όσα περνάτε στη χώρα σας και να ευχηθώ να τελειώσει το συντομότερο ο πόλεμος.
«Σε ευχαριστώ πολύ».

-Πώς είναι η κατάσταση στην Ουκρανία; Εμείς απλά παρακολουθούμε εικόνες, εσείς την βιώνετε…
«Σίγουρα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Σκληρό. Δεν μπορούμε να μείνουμε στο σπίτι μας, μαζί με τις οικογένειές μας. Προσπαθούμε να δείξουμε σε όλο τον κόσμο μέσω του ποδοσφαίρου ότι η Ουκρανία χρειάζεται υποστήριξη για να τελειώσει αυτή η καταστροφή το συντομότερο δυνατόν».

-Πώς αντιμετωπίζετε τα νέα παιχνίδια με την ΑΕΚ;
«Είναι μια αλλιώτικη κατάσταση τώρα. Σε άλλο επίπεδο, διαφορετική διοργάνωση. Έχουμε προετοιμαστεί καλύτερα, δεν θα είναι τα πρώτα μας παιχνίδια στην Ευρώπη όπως την προηγούμενη φορά. Σίγουρα θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και την πρόκριση».

-Ποιες διαφορές βλέπεις ή πιστεύεις ότι θα υπάρξουν, σε σχέση με τα παιχνίδια του περασμένου καλοκαιριού; Έπαιξε ρόλο τότε το γεγονός ότι προερχόσασταν από πολύμηνη απραξία λόγω του πολέμου;
«Θα είναι πολύ δύσκολα και σκληρά παιχνίδια. Είναι η νοκ άουτ φάση της διοργάνωσης, καμία ομάδα δεν θέλει να χάσει καθώς σε μία τέτοια περίπτωση δεν θα συνεχίσει η παρουσία της στην Ευρώπη. Σίγουρα είναι διαφορετικό να μην αγωνίζεσαι για δύο μήνες παρά για εννέα. Είναι μεγάλη η διαφορά. Είναι καλύτερα τα πράγματα για μας τώρα. Αναγνωρίζουμε όμως ότι η ΑΕΚ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, το πρωτάθλημα σας είναι σε εξέλιξη αλλά εμείς θέλουμε να αρχίσουμε καλά αυτό το νέο κομμάτι της σεζόν».

-Πού πιστεύεις ότι θα κριθεί η πρόκριση;
«Έχουμε μελετήσει πολύ καλά την ΑΕΚ. Τόσο τα δυνατά όσο και τα αδύνατα της σημεία. Δεν θέλω να μιλήσω για σημεία-κλειδιά, πιστεύουμε πολύ στις δυνατότητές μας κι ότι μπορούμε αυτή τη φορά να πάρουμε εμείς την πρόκριση στην επόμενη φάση».

-Ποια η άποψή σου για την ΑΕΚ και ποιους ποδοσφαιριστές της ξεχωρίζεις;
«Είναι ένα δεμένο σύνολο, παίζει ομαδικά και οι ποδοσφαιριστές καταλαβαίνονται μεταξύ τους. Έχει πολύ επικίνδυνους εξτρέμ, οι Γκιούρτσο και Φαράζ ενώ είναι πολύ καλοί και οι ποδοσφαιριστές που έχει στην επίθεσή της. Ο Άλτμαν και ο Λόπες έχουν πολύ καλά τελειώματα».

Ο Σαραπί με τον Φαράζ στο πρώτο παιχνίδι τον περασμένο Αύγουστο στο Κόζιτσε.

-Έχεις αγωνιστεί εναντίον της ΑΕΚ και του Απόλλωνα. Ποια άποψη έχεις διαμορφώσει για το επίπεδο των κυπριακών ομάδων;
«Βρίσκονται σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Είναι δυνατές και σκληρές ομάδες. Γνωρίζω ότι στην Κύπρο δουλεύουν καλοί προπονητές. Το ποδόσφαιρό σας έχει βελτιωθεί πάρα πολύ».

-Στην ΑΕΚ αγωνίζεται πλέον ένας πρώην συμπαίκτης σου, ο Αρτέμ Γκρόμοφ. Εμείς τον έχουμε δει πολύ λίγο, εσύ τον γνωρίζεις καλύτερα ώστε να μας πεις την άποψή σου…
«Είναι πολύ καλός κι έμπειρος ποδοσφαιριστής. Έχει εμπειρία από την παρουσία του στην Ευρώπη. Έχει ποιότητα, βρίσκεται σε ένα ψηλό επίπεδο και θα βοηθήσει την ΑΕΚ».

Ανδρέας Βεντούρης