Αρχίζουν οι μάχες «αιωνίων» για κατάκτηση πρωταθλήματος

H «πρώτη ζαριά» των Τελικών του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α Ανδρών θα ριχθεί την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023. Το πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι στη σειρά θα διεξαχθεί στο «ΛΕΥΚΟΘΕΟ» στις 19:00 (Ζωντανά από την Cablenet Sports 3 Hd) με τον ΑΠΟΕΛ μετά από 34 χρόνια να διεκδικεί τον Τίτλο απέναντι στη μόνιμη πρωταθλήτρια των τελευταίων ετών Ομόνοια. Οι «πράσινοι» έχουν το προβάδισμα στις νίκες με 2-0 και χρειάζονται άλλες δυο για να κατακτήσουν το 7ο πρωτάθλημα και τρίτο σερί. Οι «γαλαζοκίτρινοι» με το 0-2 θέλουν να κάνουν υπέρβαση διεκδικώντας επίσης το 7ο πρωτάθλημά τους μετά από 38 χρόνια, αφού το τελευταίο ήταν το 1985.

Ο πρώτος αγώνας των Τελικών είναι κρίσιμος αφού οι «γαλαζοκίτρινοι» μέσα στο «ΛΕΥΚΟΘΕΟ» με τη συμπαράσταση των «πορτοκαλί» θέλουν τη νίκη για να μειώσουν στις νίκες και να ελπίζουν. Η προετοιμασία μετά την εξουθενωτική σειρά με τον Kuutio Homes Παφιακό ολοκληρώνεται τη Δευτέρα της Καθαράς. Ο Γιόβαν Μέλκα θα στηριχθεί στους: Madei, Ευσταθίου, Χρυσοστόμου, Vanags, Αποστόλου, Uuscari με λίμπερο τον Παντελή – Λύσεις μπορούν να δώσουν από τον πάγκο οι Bερέης, Αντωνιάδης, Πέτρου, Γεωργίου.

Οι «πράσινοι» του Σάββα Σάββα με τον «αέρα» του 2-0 πάνε στο «ΛΕΥΚΟΘΕΟ» για το 3-0 και να βάλουν πολύ γερές βάσεις Τίτλου. Η προετοιμασία ολοκληρώνεται την Καθαρά Δευτέρα με τον Κύπριο πολυνίκη κόουτς να βασίζεται στους: Adipkin, Dvorranen, Aλεξίου ,Godoi , Quihelme, Ελευθερίου με λίμπερο τον Πάπα. Έτοιμοι δηλώνουν πάντα και οι Μαυρομμάτης, Λοϊζου, Πετρακκίδης και Παπαδημητρίου.

Ο δεύτερος Τελικός θα διεξαχθεί την Παρασκευή στο Στάδιο «ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» στις 20:00.