Από την στιγμή που ολοκληρώθηκε το παιχνίδι της Ομόνοιας κόντρα στον Άρη την περασμένη Παρασκευή, γράφτηκε πολλάκις για την βελτιωμένη εικόνα των «πρασίνων» της Λευκωσίας στην επανάληψη, μια εικόνα που τους έβαλε ξανά στο παιχνίδι και πάλεψαν και για βαθμολογικό κέρδος.
Σημαντική συμβολή στην βελτιωμένη εικόνα είχε και η παρουσία του Φώτη Παπουλή ο οποίος με την είσοδο του στο παιχνίδι έδωσε άλλη πνοή, οργάνωσε την ομάδα και ταλαιπώρησε αρκετά την άμυνα του Άρη.
Σίγουρα όλο αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τον προπονητή Σωφρόνη Αυγουστή ο οποίος έχει τον πολύπειρο μεσοεπιθετικό στο μυαλό του για να του δώσει φανέλα βασικού στο ντέρμπι Κυπέλλου με το ΑΠΟΕΛ.
Συν τοις άλλοις είναι από τους ποδοσφαιριστές με την μεγαλύτερη εμπειρία και τριβή από τέτοια κρίσιμα ματς και σαφέστατα η Ομόνοια μπορεί να χτίσει σε αυτά τα στοιχεία που διαθέτει ο Κυπριοποιημένος άσος στην προσπάθεια για ένα θετικό αποτέλεσμα ενόψει επαναληπτικού.
Εφόσον λοιπόν ο Παπουλής πάρει φανέλα βασικού (πιθανό σενάριο) τότε θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα τρεισήμισι μήνες μετά.
Η τελευταία φορά που πήρε φανέλα βασικού ήταν στις 31 Οκτωβρίου 2022 στο ντέρμπι με την Ανόρθωση όπου η Ομόνοια επικράτησε 2-0.