Με αφορμή τα όσα διαδραματίζονται στη διαιτησία μας και την αμφισβήτηση που τυγχάνει ο Μάζιτς, όλο και από περισσότερες ομάδες, καλό είναι να θυμηθούμε και την περίπτωση του Λεόντιου Τράττου.
Όταν με γραπτή επιστολή-καταγγελία «έδειχνε» το Σέρβο, υπεύθυνο για αξιολογήσεις και ορισμούς διαιτητών σημειώνοντας την παρέμβαση του χωρίς τη μέθοδο της αξιοκρατίας, κανένας δεν τον έλαβε υπόψη.
Εδώ και τέσσερις μήνες, ο Τράττος, είναι εκτός του χώρου της διαιτησίας επειδή διαφώνησε με το Σέρβο, ο οποίος είχε την ιδέα να βάλει στη θέση του στην επιτροπή διαιτησίας το Γιώργο Νικολάου και να υποβιβάσει αντίστοιχα τον ίδιο.
Διαφώνησε επίσης με το Μάζιτς, επειδή έκανε αξιολογήσεις διαιτητών από τις μικρότερες κατηγορίες χωρίς να λάβει υπόψη τη δική του έκθεση παρόλο ότι για μία 2ετία ήταν υπεύθυνος για τη γ΄-δ’ κατηγορία.
Με τη συγκάλυψη της ΚΟΠ, ο Μάζιτς, πέρασε το δικό του, προτιμώντας το Γιώργο Νικολάου παρά ο γεγονός ότι σαν διαιτητής μέτρησε πολλές αποτυχίες και με αυτό τον τρόπο. Θέλησε να εξαφανίσει τον Τράττο, επειδή ήταν ο μόνος ο οποίος ασκούσε κριτική.
Εδώ και τέσσερις μήνες, ο Λεόντιος είναι εκτός επιτροπής διαιτησίας είναι επίσης και εκτός ορισμών σαν παρατηρητής, παρόλο ότι διατηρούσε μέχρι το τέλος του 2022 τον τίτλο του διεθνή παρατηρητή.
Δεν έψαξε όμως κανένας να μάθει το γιατί «φαγώθηκε» παρά μόνο σήμερα, έρχονται σχεδόν όλοι στο ίδιο σημείο. Να αμφισβητήσουν τον Μάζιτς.
Σημειώστε επίσης το εξής. Εντός των επόμενων ημερών πάλι με εντολή του Μάζιτς και στήριξη της ΚΟΠ, θα σταλούν τα ονόματα των νέων διεθνών παρατηρητών. Και μην εκπλαγείτε, αν μαζί με τους Καπιτανή, Αργυρού, Νικολαΐδη, δείτε και το Βασίλη Δημητρίου να διαδέχεται το Λεόντιο Τράττο!