Ο Νίκος Αναστασιάδης, μαζί με την πρώτη κυρία υποδέχθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο τον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Μάλιστα ο Νίκος Αναστασιάδης είπε χαρακτηριστικά: «Σε υποδέχομαι σε έναν οικείο για εσένα χώρο. Για εννιά χρόνια ήμασταν σε στενή συνεργασία, είτε για να συντονίσουμε την κυβερνητική επικοινωνία, είτε για να συντονίσουμε την εξωτερική πολιτική. Χαίρομαι γιατί η επιτυχία σου στις Προεδρικές, αποτελεί για εμένα, την επιλογή για εμένα ενός άξιου συνεργάτη. Γνωρίζοντας την εργασιομανία σου, την προσήλωση σου σε αρχές, θα συνδράμεις σε αυτό που την τελευταία δεκαετία έχουμε επιτύχει. Υπήρξαν και λάθη και παραλείψεις, όμως η πολιτική είναι μια εν εξελίξη διαδικασία. Κάθε εποχή έχει τις δικές της ανάγκες. Μπορεί να αντιμετωπίσαμε τρεις κρίσεις με μεγάλο βαθμό επιτυχίας, όμως πολλοί αναμένουν από εσένα να δουν και να βρουν απαντήσεις. Γνωρίζοντας σε δεν έχω αμφιβολία ότι θα εργαστείς με την ίδια αποφασιστικότητα και τον ίδιο ζήλο, όπως και κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας που σου είχα αναθέσει και έφερες σε επιτυχία.
Αυτό που προέχει είναι η λύση του Προεδρικού που δεν εξαρτάται από τη δική μας βούληση, αλλά από την αλλαγή στάση από πλευράς Τουρκίας. Θέλω να ελπίσω ότι τα τελευταία γεγονότα θα βοηθήσουν για να αναθεωρηθεί η τουρκική πολιτική, αλλά κι από την άλλη με την ενεργοποίηση της ΕΕ που πετύχαμε και το 2017 και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί, θα επιτύχουμε ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ, της αμερικανικής διοίκησης, έτσι ώστε να διαμορφωθούν κάποια δεδομένα που θα μας επιτρέψουν να ελπίζουμε για το μέλλον του κυπριακού Ελληνισμού, μέσα από μια λύση που θα διασφαλίζει, τη λειτουργικότητα, τη βιωσιμότητα, την αντιμετώπιση των ανησυχιών των Τ/κ και των Ε/κ/
Στο εσωτερικό έχουν γίνει βήματα προόδου. Το κράτος εξελίσσεται και έχει νέες ανάγκες».
Απ’ την πλευρά του ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι «ο μεγάλος στόχος είναι να κτίσουμε στα θετικά που η διακυβέρνηση σας έχει πετύχει. Ναι έγιναν και λάθη. Για να αποφεύγονται τα λάθη δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Εσείς γνωρίζετε καλά ότι κάποιες αποφάσεις, κάποιους χαροποιούν και κάποιους όχι. Όσο αφορά το Κυπριακό εργαστήκαμε από την αρχή μαζί. Πράξαμε ότι ήταν δυνατό, δυστυχώς ο στόχος δεν επετεύχθη. Κτίζοντας όμως στη δουλειά που είχαμε κάνει, θα αξιοποιήσουμε και θα την ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο. Η επαφή μας δεν τερματίζεται σήμερα και καταλήγω θέλοντας να ευχαριστήσω και την κα. Άντρη γιατί περάσαμε κρίσιμες στιγμές».