Η ΑΕΚ κατέθεσε τη λίστα της στην ΟΥΕΦΑ για τα παιχνίδια με τη Ντνίπρο στη νοκ άουτ φάση του Europa Conference League, με τις πληροφορίες μας να αναφέρουν πως έμειναν εκτός οι Μίλος Γκόρντιτς και Αρτέμ Γκρόμοφ!
Για το Σέρβο τερματοφύλακα δεν είναι έκπληξη, σίγουρα όμως δεν ήταν και το πλέον αναμενόμενο για τον νεοαποκτηθέντα μεσοεπιθετικό, που εν τέλει δεν θα αγωνιστεί κόντρα στην πρώην του ομάδα. Για κάθε απόφαση ωστόσο υπάρχει κι εξήγηση.
Ο Χοσέ Λουΐς Όλτρα αποφάσισε να πάρει μαζί του αυτή τη φορά τον Ίσμαελ Κάσας, ο οποίος είχε «κοπεί» από τη λίστα για τους ομίλους. Ο κόουτς θεωρεί ότι ο Ισπανός μπακ θα χρειαστεί και ήθελε άλλη μία λύση στην συγκεκριμένη θέση για τα ματς με την ουκρανική ομάδα, πίσω από τον Ροσάλες.
Η κάθε ομάδα μπορεί να κάνει μέχρι και τέσσερεις αλλαγές στη σχετική λίστα. Η ΑΕΚ έκανε τρεις. Γιάκολις, Κάσας και Νίκολιτς, πήραν τη θέση των Ολατούντζι, Γκόρντιτς και…Μπρούνο Γκάμα.
Όχι, δεν έχουμε κάνει λάθος. Ο Πορτογάλος ΔΕΝ είχε διαγραφεί από την ευρωπαϊκή λίστα για τους ομίλους του Europa League, καθώς ο τραυματισμός του συνέβη αφότου την είχε αποστείλει στην ΟΥΕΦΑ. Τότε δεν μπορούσε να γίνει αλλαγή και γι’ αυτό δεν είχε εγγραφεί ο Ασάντε…

Ανδρέας Βεντούρης