Για όλα όσα αφορούν το ΑΠΟΕΛ και δη το ντέρμπι της Παρασκευής με τον Απόλλωνα, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 o εκπρόσωπος τύπου της ομάδας Νεκτάριος Πετεβίνος. Μίλησε και για το θέμα του οικονομικού και στο ΑΠΟΕΛ αλλά και σε άλλες ομάδες που… δεν έχουν οικονομικό ταβάνι.

«Δεν μας επιτρέπονται πλέον λάθη αν θέλουμε να μιλάμε μαθηματικά. Είναι λίγες οι αγωνιστικές για το τέλος της κανονικής περιόδου και όπως είπε και ο προπονητής μας οι ομάδες κυνηγούν την pole position που στην συνέχεια δεν θα είναι αγώνας φόρμουλα 1 αλλά κάθε βαθμός θα αποτελεί πλεονέκτημα. Στα πλέι οφ έχουν άλλη βαρύτητα οι βαθμοί. Και ο αγώνας με τον Απόλλωνα και όλοι οι υπόλοιποι θα έχουν ακριβώς την ίδια βαρύτητα και το ίδιο υψηλό εμπόδιο σε σχέση με τον στόχο των τριών βαθμών. Είχαμε καλό αγωνιστικό επίπεδο απέναντι στην ΑΕΚ και αυτό που πρέπει να γίνει είναι να το διατηρήσουμε ή να το αυξήσουμε. Και οι δύο νέες προσθήκες πήραν λεπτά συμμετοχής και αυξάνουν τις επιλογές του προπονητή, ώστε πέραν από τις δύο δεδομένες απουσίες των Βιγιαφάνες και Δώνη δεν μετράμε άλλες απουσίες. Και Μπεν και Μακέντα έχουν αποδείξει ότι είναι έτοιμοι και ο προπονητής σκέφτεται διάφορα σενάρια. Όση πίεση έχουμε εμείς κυνηγώντας την 1η θέση, τόση πίεση έχει και ο Απόλλωνας που δεν έχει εξασφαλισμένη θέση στην 6άδα»

Αυτή η πίεση θα επηρεάσει; «Για μια ομάδα όπως το ΑΠΟΕΛ αν δεν υπάρχει πίεση σημαίνει κάτι πάει λάθος».

Για τους Δώνη και Βιγιαφάνες: «Αν δεν έχουμε κάποιο άλλο πρόβλημα, μπορώ να πω ότι είμαστε αρκετά κοντά για να φτάσει εκείνη η μέρα που όλοι θα είναι στην διάθεση του προπονητή. Το θεωρώ επισφαλές να συμβεί με την ΕΝΠ αλλά είναι κοντά στην επιστροφή τους και οι δύο. Χρειάζονται ακόμα κάποιες μέρες και θα ήταν προτιμότερο να αξιολογηθούν ξανά την επόμενη εβδομάδα που θα είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα».

Για τον κόσμο ενόψει Απόλλωνα: «Η προπώληση έφτασε τις 8.500 αλλά αν ήταν θέμα επιλογής και πίστης σε σχέση με την δυνατότητα του κόσμου του ΑΠΟΕΛ εμείς θα περιμέναμε περίπου 12.000. Το γεγονός ότι είναι Παρασκευή το παιχνίδι με όχι και τις καλύτερες καιρικές συνθήκες, μάλλον αυτός είναι ο λόγος που ο περισσότερος κόσμος του ΑΠΟΕΛ δεν προμηθεύτηκε εισιτήριο. Στέλνουμε το μήνυμα ότι επειδή ο κάθε αγώνας είναι σημαντικός, ο κόσμος να κάνει τις εκπτώσεις του σε σχέση ότι πραγματικά δεν μπορεί να έρθει. Σε αυτό τον αγώνα περιμένουμε περισσότερους και αναμένουμε να αυξηθεί η προπώληση. Είναι σημαντικό να κάνουμε έδρα το ΓΣΠ.. Αν δεν συνεχίζουμε να έχουμε μέσο όρο τις 8.000 ή και να τον αυξήσουμε δεν θα είναι έδρα το ΓΣΠ. Δεν πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις σε κανέναν αγώνα. Όσοι δεν έχουν σημαντική δικαιολογία να έρθουν στο γήπεδο».

Για την δημοσιογραφική διάσκεψη για οικονομική ενίσχυση: «Πρέπει να πω ότι χθες, θέλαμε να δώσουμε αρκετά μηνύματα και ο Πρόεδρος έδωσε το πιο ισχυρό, ότι το ΑΠΟΕΛ τα τελευταία δύο χρόνια έχει αλλάξει. Έχει αλλάξει το στάτους του ποδοσφαίρου και βλέπουμε παραδοσιακές ομάδες, που διεκδικούσαν τους ίδιους στόχους με εμάς να παλεύουν για να μπουν στην εξάδα, και ομάδες που δεν ήταν καν στον χάρτη των τίτλων, να είναι στην εξάδα και να διεκδικούν το κάτι παραπάνω. Μπορεί να αλλάξει ακόμα περισσότερο σε αυτή τη μορφή, παρά στο να επιστρέψουμε στις παραδοσιακές δυνάμεις. Αυτή δεν είναι δική μας αίσθηση, αλλά γενικότερα όλων όσων ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Η μοναδική ομάδα που λογίζεται στις παραδοσιακές ομάδες και είναι το ΑΠΟΕΛ, είναι η μοναδική ομάδα που είναι ανταγωνιστική και με δικές της δυνάμεις και τον κόσμο της, παραμένει ψηλά και διεκδικεί τίτλους. Αυτό είναι ένα μήνυμα που θέλαμε να στείλουμε στον κόσμο μας χθες. Δεν υπάρχουν ούτε κεφάλαια, ούτε επενδυτές που σκέφτονται να ρίξουν 1-2 εκ. ευρώ. Το ΑΠΟΕΛ στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις και έσοδα. Στηρίζεται στη δύναμη του κόσμου, που κάνει τη διαφορά. Οι οικονομικές δυσκολίες στο ΑΠΟΕΛ δε γεννήθηκαν χθες, το έχουμε αναφέρει πάρα πολλές φορές. Είναι μία δημόσια εταιρεία που παρουσιάζει κάθε χρόνο τα οικονομικά δεδομένα. Όμως, όχι μόνο βρισκόμαστε στο προσκήνιο, αλλά είμαστε και πρωταγωνιστές. Το μήνυμα του Προέδρου ήταν πως είμαστε όλοι ενωμένοι προς τον κοινό στόχο που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτό που θα ήθελα να επαναλάβω σε σχέση με το χθεσινό μήνυμα, είναι πως είναι πάρα πολύ σημαντικό, οποιοσδήποτε έχει την ευχέρεια να βοηθήσει».

Πως σχολιάζετε την αναφορά του κ. Πετρίδη ότι κάποιες ομάδες δεν έχουν οικονομικό ταβάνι; «Έγινε μια ιδιαίτερη αναφορά από τον Πρόεδρο. Τοι μεγαλύτερο αντίβαρο είναι το όνομα του ΑΠΟΕ. Επειδή το ΑΠΟΕΛ δεν έχει επενδυτή που δεν έχει οικονομικό ταβάνι θα πρέπει με τις δικές του δυνάμεις να σταθεί και να είναι ανταγωνιστικό, όπως γίνεται από την ημέρα ίδρυσης του. Δεν ήρθε ποτέ κάποιος για να σπρώξει λεφτά. Ότι έκανε το ΑΠΟΕΛ το έκανε με τις δυνατότητες του, όχι από κάποιον επενδυτή. Ο πρόεδρος είπε μια πραγματικότητα. Για τα Κυπριακά δεδομένα υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν οικονομικό ταβάνι. Υπάρχει το financial Fair Play. Επειδή λέχθηκαν κάποια πράγματα για το ΑΠΟΕΛ είχε ίδια έσοδα με ίδια έξοδα, τα έσοδα τα κέρδιζε. Τώρα υπάρχουν ομάδας που μπορεί να ξοδέψουν 12-13 εκατομμύρια και τα έσοδα τους να είναι 3 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει ότι σε έξι χρόνια θα έχει 78 εκατομμύρια έξοδα και 18 εκατομμύρια έσοδα. Άρα που βρίσκονται αυτά τα λεφτά; Πως γίνεται αυτό το πράγμα. Το μήνυμα είναι ένα, ότι το ΑΠΟΕΛ προχωρά, ανταγωνίζεται και είναι εκεί διεκδικώντας το πρωτάθλημα με τις δικές του δυνάμεις».