Έχει λάβει τα μηνύματα ο Σέρβος και για πρώτη φορά, όχι μόνο τα λαμβάνει υπόψη, παρά μόνο, παρουσιάζεται έντονα προβληματισμένος σε σημείο που έχει στείλει το μήνυμα στον πρόεδρο της ΚΟΠ.
Ότι δηλαδή, είναι έτοιμος να αποχωρήσει, αν αυτή θα είναι η λύση του προβλήματος και αν το θέλει βέβαια η ποδοσφαιρική ομοσπονδία.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός που θέλει το Μάζιτς να έχει επαφές και με άλλες ομοσπονδίες ( βλέπε Ρωσία) για να αναλάβει ενδεχομένως σαν υπεύθυνος για τη διαιτησία.
Εν όψει μάλιστα ότι πλησιάζουν οι καυτοί αγώνες που θα αναδείξουν τον πρωταθλητή, τον κυπελλούχο αλλά θα κρίνουν και τις ομάδες του υποβιβασμού, ο Μάζιτς έλαβε το μήνυμα από την ΚΟΠ για να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός στους ορισμούς του.
Ο Σέρβος όμως, δεν φαίνεται να συμμερίζεται το μέγεθος του προβλήματος, και θεωρεί σαν φυσιολογικά τα όποια λάθη γίνονται.
Από την πλευρά της όμως, η ομοσπονδία και ειδικά ο πρόεδρος Γιώργος Κούμας, δεν θέλουν με τίποτε να συνεχίσει το ίδιο σκηνικό, ξέροντας ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος για πολύ χειρότερες καταστάσεις.
Άρα λοιπόν, λίγο πριν την τελική ευθεία πρωταθλήματος και κυπέλλου, ασκείται έντονη πίεση στο Μίλοραντ Μάζιτς για να διορθώσει ότι διορθώνεται με τον ίδιο αντίστοιχα να επιμένει να στηρίζει τους διαιτητές και συνάμα, έτοιμο αν νιώσει ότι αμφισβητείται εκ των έσω ( βλέπε ΚΟΠ) να αποχωρήσει πριν την ολοκλήρωση της θητείας του με το τέλος της τρέχουσας ποδοσφαιρικής σαιζόν.