Για όλα όσα αφορούν το ΑΠΟΕΛ μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 κ εκπρόσωπος τύπου της ομάδας Νεκτάριος Πετεβίνος.

Για τη νίκη στο ντέρμπι Κυπέλλου με την Ομόνοια: «Μετά την αφαίρεση του κανόνα του εκτός έδρας γκολ, δεν παίζει μεγάλο ρόλο αυτό που πετυχαίνεις εκτός έδρας. Είτε ΟμόνοιαΑΠΟΕΛ, είτε ΑΠΟΕΛΟμόνοια είναι μια νίκη με 2-1. Οποιαδήποτε ήττα με ένα γκολ διαφορά θα φέρει τα πράγματα σε πλήρη ισορροπία. Ήμασταν εξ’ αυτών που έλεγαν ότι η πρόκριση θα κριθεί και στα δύο παιχνίδια. Ήταν δεδομένο αυτό. Ανεξαρτήτως σκορ, επειδή είχαμε να αντιμετωπίσουμε με ομάδα που παίζει την χρονιά ξέραμε ότι θα παρουσιαστεί δυνατή για να πετύχει τον στόχο της. Στο α’ ημίχρονο η Ομόνοια ήταν καλύτερη και εμείς κάναμε το χειρότερο μας παιχνίδι. Στο β’ ημίχρονο διαχειριστήκαμε τα δεδομένα με καλύτερη αντίληψη. Είμαστε μια ομάδα που δείξαμε αρκετές φορές ότι ξέρουμε να παίρνουμε αυτό που θέλουμε. Φτάσαμε σε μια ανατροπή σε δυσχερείς συνθήκες.  Παίζαμε με παίκτη λιγότερο, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι η ομάδα μπορούσε να επηρεαστεί από το ακυρωθέν γκολ. Δείξαμε ότι δεν μας επηρέασε καθόλου, συνεχίσαμε με την ίδια στοχοπροσήλώση να καλύψουμε το αριθμητικό μειονέκτημα και να βρούμε ευκαιρίες  για δεύτερο γκολ που το πετύχαμε. Υπάρχουν δύο σημαντικά ματς ενδιάμεσα του επαναληπτικού και δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε την ρεβάνς. Σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι με την Δόξα»
Για το πλεονέκτημα του ΑΠΟΕΛ στα στημένα και βοηθά ακόμα περισσότερο και ο Μπεν σε αυτό τον τομέα: «Και προ-Μπεν εποχής οι στατικές φάσεις ήταν από τα ισχυρά μας όπλα. Πετύχαμε αρκετά γκολ από στημένα. Αυτ’ό που χτυπούσε τα στημένα ήταν ο Βιγιαφάνες τον οποίο στερηθήκαμε τους τελευταίους δύο μήνες. Και ο Εφραίμ έχει καλά χτυπήματα αλλά δεν αγωνίζεται συχνά. Πάντα χρειαζόμαστε έναν ποδοσφαιριστή σε αυτό τον τομέα όπου έχει χτιστεί ολόκληρη η προπόνηση. Αν κάποιος ανατρέξει στο παρελθόν θα δει ότι στα ματς όπου κρίνονται στις λεπτομέρειες είναι σημαντικό. Για παράδειγμα στο εκτός έδρας παιχνίδια με την Πάφος FC βάλαμε δύο γκολ με αυτό τον τρόπο με τον Σούσιτς».
Για το παιχνίδι με την Δόξα: «Θα το συνδυάσω με μια ανακοίνωση που εκδώσαμε. Η ανακοίνωση αφορά στο παιχνίδι με την Δόξα και ένα μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στους οπαδούς μας που διαλέγουν παιχνίδια για να έρθουν. Αυτοί που διαλέγουν παιχνίδια έχουν και τις περισσότερες απαιτήσεις. Κανένα παιχνίδι δεν κερδίζεται εύκολα, σε κανένα δεν είναι δεδομένοι οι τρεις βαθμοί. Φέτος έχουμε να ανταγωνιστούμε ισχυρές ομάδες, πρέπει να βάζουμε στην εξίσωση το κάθε όπλο που έχουμε. Αφού λέμε ότι το ΑΠΟΕΛ έχει το πιο ισχυρό όπλο από τις ομάδες που ανταγωνιζόμαστε, δεν μπορούν κάποιοι να κάνουν εκπτώσεις σε παιχνίδια. Τρεις βαθμούς θα πάρουμε απέναντι στην Πάφος FC και απέναντι στην ΑΕΚ και απέναντι στον Απόλλωνα και απέναντι στην Δόξα. Αν χάσουμε αυτούς τους βαθμούς η ζημιά θα είναι ακριβώς η ίδια. Είναι απογοητευτική η προπώληση. Είμαστε μια ομάδα που βρισκόμαστε στην 2η θέση με δύο βαθμούς από την κορυφή, πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα στο Κύπελλο και αυτή η δυναμική θα έπρεπε να έχει σαν καθρέφτη την μαζική υποστήριξη του κόσμου, Έχουμε σχεδόν 8.500 εισιτήρια ανά αγώνα και βλέπουμε τα τελευταία ματς τον μέσο όρο να μειώνεται και να βλέπουμε αυτή την προπώληση πριν το ματς με την Δόξα. Τα παιχνίδια αυτά είναι τα πιο δύσκολα γιατί πάει ο ποδοσφαιριστής και βλέπει 2 χιλιάδες κόσμο σε ένα γήπεδο 22 χιλιάδων. Όσον αφορά το παιχνίδι, είναι ένα ματς απέναντι σε μια ομάδα που παίζει για την επιβίωση της σε κάθε αγώνα. Μπορεί να κινδυνεύει αλλά τι ψάχνει για να ην κινδυνεύει… ψάχνει βαθμούς από τον οποιανδήποτε σε οποιαδήποτε έδρα. Ξέρουμε ότι θα είναι κέρδος της ότι πάρει. Δεν ξέρουμε π[ως θα κατέβει στο γήπεδο αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Το γνωρίζει ο κ. Μιλόγεβιτς, δουλεύει για να μπορέσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».
Για τα αγωνιστικά δεδομένα: «Ο Σούσιτς και ο Καρώ είναι εκτός. Δεν ξέρω από που πηγάζει η αισιοδοξία για τον Δώνη. Είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες. Έκανε ελάχιστες προπονήσεις και αν δεν είναι 100% έτοιμος δεν μπορείς να ρισκάρεις. Χθες η ομάδα έκανε αποθεραπεία, δεν υπήρχε προπόνηση. Από σήμερα θα δούμε. Αυτοί που επιστρέφουν είναι οι Βιγιαφάνες και Κβιλιτάια. Να περιμένουμε για τον Δώνη… και το αμφιβάλω».
Μπορεί το ΑΠΟΕΛ να ανταπεξέλθει σε διπλό ταμπλό, πρωτάθλημα και Κύπελλο; «Αυτό το ρόστερ χτίστηκε για να μπορεί να ανταπεξέλθει αν είναι δυνατόν και σε τρεις διοργανώσεις. Όταν μείναμε εκτός Ευρώπης και φτάσαμε στον Ιανουάριο, ο προπονητής αποφάσισε αποφόρτιση του ρόστερ. Κάποιοι πήγαν δανεικοί για να πάρουν λεπτά συμμετοχής. Ο κ. Μιλόγεβιτς αποφάσισε να κλείσει το ρόστερ στους 25 ποδοσφαιριστές και με την προσθήκη των Μκαέντα και Μπεν θα διαπιστώσετε ότι σε ΄πολες τις θέσεις έχουμε μια καλή πληρότητα με ποδοσφαιριστές μπορούν να θεωρούνται όλοι σαν βασικοί. Π.χ. ο Σούσιτς με τον Τσεπάκ. Ο Μαροκινός άρχισε την σεζόν, τώρα μπήκε ξανά και μπορεί να καλύψει το κενό. Έχουμε ένα ρόστερ που μπορεί να ανταπεξέλθει. Το ιδανικό θα ήταν να μην έχουμε οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα. Ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά από τους τραυματισμούς».
Κοιτάζετε τι κάνει και ο αντίπαλος σας;
«Μια ομάδα που κυνηγά το πρωτάθλημα δεν μπορεί να κοιτάζει τι κάνει ο αντίπαλος. Την σούμα πρέπει να την κάνουμε όταν τελειώσουν και τα δύο παιχνίδι καθώς σε αντίθετη περίπτωση επηρεάζεσαι. Ξέρουμε ότι να κερδίζουμε τα παιχνίδια θα αποκομίζουμε πλεονέκτημα».