Λίγα 24ωρα μετά από την αναπάντεχη γκέλα στο “Σίτι Γκράουντ” (1-1 με την Νότιγχαμ), η Μάντσεστερ Σίτι αφήνει στην άκρη την Premier League και στρέφει το βλέμμα της στην Ευρώπη και στο μεγάλο στόχο που είναι το τρόπαιο του Champions League, με το πρώτο εμπόδιο που καλείται να ξεπεράσει στο δρόμο προς την Κωνσταντινούπολη να είναι η Λειψία.
Το βράδυ της Τετάρτης (22/02) οι πολίτες αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τους “ταύρους” στην πρώτη κόντρα των δύο ομάδων για τη φάση των “16”, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να πονοκεφαλιάζει καθώς θα έχει τρεις σημαντικές απουσίες.
Αυτοί θα είναι οι Κέβιν Ντε Μπρόινε, Εμερίκ Λαπόρτ και Τζον Στόουνς που έμειναν όλοι εκτός αποστολής, με τους δύο πρώτους να απουσιάζουν από την προπόνηση της Τρίτης λόγω μικροπροβλημάτων τραυματισμών και τον τρίτο να παραμένει εδώ και καιρό εκτός μάχης μετά από τον τραυματισμό που είχε υποστεί στον αγώνα του FA Cup απέναντι στην Άρσεναλ (27/01).
Στον αντίποδα, στην Γερμανία ταξίδεψε ο Μάξιμο Περόνε, με τον Αργεντινό μέσο να βρίσκεται για πρώτη φορά σε αποστολή της Σίτι σε αγώνα Champions League μετά από τη μεταγραφή του σε αυτήν από την Βέλες Σάρσφιλντ.

Αναλυτικά η αποστολή της Μάντσεστερ Σίτι:
Τερματοφύλακες: Έντερσον, Ορτέγκα, Μορένο, Κάρσον
Αμυντικοί: Γουόκερ, Λιούις, Ακάντζι, Ντίας, Άκε, Γκόμες
Μέσοι: Ρόδρι, Φίλιπς, Τσάρλς, Ρόμπερτσον, Περόνε, Γκιουντογκάν, Μπερνάρντο
Επιθετικοί: Πάλμερ, Μαχρέζ, Άλβαρες, Χάλαντ, Γκρίλις, Φόντεν