Με τον χειρότερο τρόπο εξελίχθηκαν οι πρώτοι αγώνες της φάσης των «16» του Champions League για τις αγγλικές ομάδες, καθώς καμία εκ των τεσσάρων δεν κατάφερε να πάρει μια νίκη, ώστε να απλοποιήσει τα δεδομένα ενόψει των ρεβάνς.

Μάλιστα, οι τρεις απ’ αυτές ηττήθηκαν και συγκεκριμένα η Τσέλσι με 1-0 από την Ντόρτμουντ, με το ίδιο σκορ η Τότεναμ από τη Μίλαν και τέλος, η Λίβερπουλ με 5-2 από τη Ρεάλ Μαδρίτης που την αφήνει εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, εκτός συνέχειας από τον θεσμό.

Η μοναδική ομάδα που κατάφερε να αποσπάσει την ισοπαλία ήταν η Μάντσεστερ Σίτι, με το εκτός έδρας 1-1 απέναντι στη Λειψία και έχει συγκριτικά με τις άλλες, τις περισσότερες πιθανότητες για να προκριθεί.

Έτσι, εύλογα δημιουργείται το ερώτημα πότε συνέβη κάτι παρόμοιο σε αγγλικές ομάδες σε φάση των «16» είτε στα πρώτα παιχνίδια είτε στη ρεβάνς.

Για να βρούμε την απάντηση πρέπει να γυρίσουμε εννέα χρόνια πίσω και την αγωνιστική περίοδο 2013/14. Τότε, η Μάντσεστερ Σίτι είχε ηττηθεί με 0-2 από την Μπαρτσελόνα, με το ίδιο σκορ η Άρσεναλ από την Μπάγερν Μονάχου, όπως και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον Ολυμπιακό. Μονάχα, η Τσέλσι κατάφερε έρθει ισόπαλη με 1-1 απέναντι στη Γαλατάσαραϊ.