Τα πέναλτι έκριναν και την έτερη φιναλίστ του τελικού Supercopa που διεξάγεται στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας. Νικήτρια η Μπαρτσελόνα με 4-2 κόντρα στην Μπέτις χάρη σε δύο επεμβάσεις του Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν, ύστερα από την ισοπαλία 1-1 στο 90λεπτο και το 2-2 στην παράταση, με συνέπεια να προκριθεί στον τελικό της Κυριακής κόντρα στη Ρεάλ.
Η Μπαρτσελόνα μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, έφτανε με άνεση μέχρι τη μικρή περιοχή των “βερδιμπλάνκος”, όπου ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι σπαταλούσε τις επιθέσεις. Σε μία πραγματικά καλή στιγμή, ο Πέδρι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τάκλιν, όμως το γκολ δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ στη… μύτη του παπουτσιού του Ραφίνια που έκανε τη σέντρα από δεξιά.
Η… δικαίωση των κόπων των Καταλανών ήρθε στο 40′, όταν σε μια αντεπίθεση ο Ουσμάν Ντεμπελέ άνοιξε στον Λεβαντόβσκι κι αυτός με διπλή προσπάθεια βρήκε δίχτυα για το 1-0. Ο Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν σταμάτησε να είναι αμέτοχος και μπήκε στον αγώνα με δύο επεμβάσεις στην ίδια φάση και με αρκετές περισσότερες στο 2ο μέρος.
Οι αλλαγές αποδιοργάνωσαν τις δύο ομάδες, μέχρι το 77ο λεπτό, όταν ο Ναμπίλ Φεκίρ από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1. Η απάντηση ήταν άμεση με τον Λεβαντόβσκι, όμως ξανά το γκολ της Μπαρτσελόνα δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ (του Γκάβι αυτήν τη φορά). Φεκίρ και Ανσού Φατί (που είχε μπει αλλαγή) είχαν από μία μεγάλη στιγμή στις καθυστερήσεις κι εν τέλει οι ομάδες οδηγήθηκαν σε παράταση.
Με την έναρξη του εξτρά χρόνου, ο Φατί έπιασε ένα υπέροχο βολέ για το 2-1, όμως ξανά οι πανηγυρισμοί κόπηκαν πρόωρα. Ο Λορέν Μορόν από κοντά με τακουνάκι ισοφάρισε σε 2-2 και ξανά έδωσε σκυτάλη στον Τερ Στέγκεν και στον Κλαούντιο Μπράβο.
Στη διαδικασία των πέναλτι κυρίαρχος αναδείχθηκε ο Τερ Στέγκεν που απέκρουσε διαδοχικά τις προσπάθειες των Χουάνμι και Γουίλιαμ Καρβάλιο κι έστειλε τους “μπλαουγκράνα” στον τελικό κόντρα στη Ρεάλ.

ΜΠΕΤΙΣ: Μπράβο, Ρουϊμπάλ (79’ Σαμπαλί), Μιράνδα, Πετσέγια, Λουίζ Φελίπε, Ροντρίγκες (87’ Γουαρδάδο), Κανάλες (46’ Καρβάλιο), Ρόδρι (79’ Χουάνμι), Φεκίρ (91’ Μορόν), Λουίζ Ενρίκε, Ιγκλέσιας (67’ Γουίλιαν Ζοσέ)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Αραούχο, Άλμπα (78’ Κρίστενσεν), Σέρτζι Ρομπέρτο (78’ Αλόνσο), Πέδρι, Γκάβι (96’ Κεσί), Ντε Γιονγκ (63’ Μπούσκετς), Ραφίνια (88’ Φάτι), Ντεμπελέ (63’ Φεράν Τόρες), Λεβαντόφσκι