Η Μπάγερν Μονάχου ψάχνει ακόμα τη πρώτη της νίκη, μέσα στο 2023, αφού, παρότι σκόραρε σε 49ο διαδοχικό ματς πρωταθλήματος, δεν νίκησε ούτε την Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Στην “Allianz Arena”, οι δυο ομάδες έμειναν στο 1-1 και η μάχη του τίτλου πήρε… φωτιά, αφού η Μπάγερν είναι, μεν, πρώτη, αλλά ακολουθούν, σε απόσταση ενός και δυο βαθμών αντίστοιχα, η Ουνιόν και η Λειψία.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, η Μπάγερν Μονάχου άρχισε να γίνεται πιο απειλητική, αλλά, η Άιντραχτ ήταν εκείνη που τρόμαξε τους γηπεδούχους, στο 13ο λεπτό, όταν, από κόρνερ του Καμάντα, ο Κόλο Μουανί, σε πλεονεκτική θέση, δεν έπιασε τη κεφαλιά όπως θα ήθελε, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στην αγκαλιά του Ζόμερ. Μεγάλη στιγμή για την Μπάγερν στο 32′, με τον Κίμιχ να σουτάρει από μακριά, τον Τραπ να αποκρούει, με τον γκολκίπερ της Άιντραχτ να έχει απάντηση και στον Μίλερ, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ και προσπάθησε να σκοράρει. Δυο λεπτά αργότερα, η πρωταθλήτρια Γερμανίας άνοιξε το σκορ. Ο Στάνισιτς τροφοδότησε, στα δεξιά, τον Μίλερ, εκείνος έβγαλε τη σέντρα και ο ξεμαρκάριστος Σανέ εκτέλεσε, από το ύψος του πέναλτι για το 1-0. Στο 42′, ο Μουσιάλα, με εξαιρετική ατομική ενέργεια, πάσαρε στον Σανέ, αλλά, αυτή τη φορά, ο Τραπ μπλόκαρε την προσπάθεια του Γερμανού διεθνή.
Στο 61ο λεπτό, η Μπάγερν απείλησε με τον Μουσιάλα και, στο 69′, η Άιντραχτ, με το πρώτο σουτ της στον στόχο, ισοφάρισε. Ο Καμάντα βρήκε, στα αριστερά, τον Κόλο Μουανί, ο Γάλλος νίκησε τον Ουπαμεκανό και πλάσαρε τον Ζόμερ, για το 1-1, φτάνοντας τα 7 γκολ στην εφετινή Bundesliga, ενώ μετράει και δέκα ασίστ. Στο ίδιο λεπτό, 76′, οι δυο ομάδες είχαν από μια ευκαιρία, με Μουσιάλα και Σο.
Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων, το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και ναι μεν η Μπάγερν είναι μόνη πρώτη στην κορυφή, αλλά, μόλις ένα βαθμό από τη δεύτερη Ουνιόν.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τόμας Μίλερ έχει συμμετοχή σε 300 γκολ της Μπάγερν, σε 426 ματς πρωταθλήματος, με 139 τέρματα και 161 ασίστ. Επίσης, ο Κόλο Μουανί σκόραρε για δεύτερη φορά, τη φετινή σεζόν, απέναντι στην πρωταθλήτρια Γερμανίας.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Ζόμερ, Στάνισιτς (90′ Ζάμπιτσερ), Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Ντέιβις, Κίμιχ, Σανέ (70′ Γκνάμπρι), Μίλερ, Μουσιάλα, Κομάν (70′ Γκράβενμπερχ), Τσούπο-Μοτίνγκ (77′ Τελ)

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ: Τραπ, Τούτα, Χασέμπε, Εντικά, Μπούτα, Σο, Ρόντε (64′ Καμάντα), Κνάουφ, Λίντστρομ (64′ Μπορέ), Γκέτσε (85′ Γιάκιτς), Κόλο Μουανί (90’+4′ Αλιντού)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ