Μίλησε για όλους και για όλα ο Νίκος Καλτσας σε μια πολύ όμορφη Πρωτοχρονιάτικη συνέντευξη στο balla.com.cy.
Ο ποδοσφαιριστής της Καρμιώτισσας μας μίλησε για τις σχέσεις του με τον Τιμούρ, τον τρόπο που έφυγε από την Ανόρθωση ενώ είχε… συμφωνήσει να μείνει, για την Καρμιώτισσα και τον επενδυτή της που θέλει 6άδα, τον Σωφρόνη Αυγουστή και πολλά άλλα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥ

Χρόνια πολλά Νίκο. Τι γίνεται στην Καρμιώτισσα, η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση; «Ναι είμαστε πολύ καλά. Η ομάδα είναι καινούρια και θέλει τον χρόνο της, δεν είναι εύκολο. Τώρα με τον Σωφρόνη πιστεύω ότι θα είμαστε ακόμα καλύτερα. Η ομάδα έχει δυνατότητα, χρειάζεται υπομονή. Αυτό που θέλουν να πετύχουν στην Καρμιώτισσα δεν μπορείς να το πετύχεις σε έξι μήνες ή σε έναν χρόνο. Εδώ η Πάφος FC για έξι χρόνια δεν έμπαινε ούτε στην 6άδα».
Τι θέλουν να πετύχουν; «Θέλουν τα επόμενα χρόνια να μπορέσουν να διεκδικήσουν μια θέση στην πρώτη 6άδα».
Πως ένιωσες στο τελευταίο παιχνίδι το οποίο κόντρα στην πρώην σου ομάδα και μάλιστα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»; «Ήταν δύσκολο για εμένα. Πέρασα τρία πολύ καλά χρόνια στην Ανόρθωση και με επιτυχίες και με απογοητεύσεις. Όταν παίζω σε αυτό το γήπεδο είναι δύσκολο γιατί πέρασα αρκετά με την Ανόρθωση».
Πως σε υποδέχθηκαν οι φίλοι της Ανόρθωσης; «Αρκετά καλά, δεν είχα κανένα πρόβλημα παρά το δύσκολο αποτέλεσμα για την ομάδα τους. Ένιωσα και το χειροκρότημα τους».


Τώρα με προπονητή των Σωφρόνη Αυγουστή τον οποίο μέχρι τώρα έζησες σαν αντίπαλο με τον Απόλλωνα, με την ΑΕΚ και με το ΑΠΟΕΛ: «Είναι μια καινούρια αρχή. Είχαμε δύο δύσκολα ματς με Πάφος FC και Ανόρθωση, δύο μεγάλους αντιπάλους. Πήραμε μια νίκη με την Ανόρθωση (θα αποφασίσει ο Αθλητικός Δικαστής) που θα είναι η βάση για εμάς να χτίσουμε για την συνέχεια».
Πως βλέπεις να εξελίσσεται η μάχη της παραμονής. Η δική σας ομάδα δείχνει καλύτερη από τις υπόλοιπες και για την ώρα έχει και ένα βαθμολογικό μαξιλαράκι ασφαλείας: «Πιστεύω ότι βαθμολογικά θα μπορούσαμε να έχουμε 2-3 βαθμούς περισσότερους από παιχνίδια τα οποία χάσαμε από δικά μας λάθη. Θεωρώ ότι είναι αρκετά καλή η συγκομιδή μας μέχρι τώρα».
Θα μείνει στην α’ κατηγορία η Καρμιώτισσα; «Ο στόχος είναι να ξεκαθαρίσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται με αυτό το θέμα και εφόσον το πετύχουμε που δεν είναι εύκολο τότε χωρίς άγχος και πίεση να… χτίσουμε για κάτι καλύτερο».
Πως πήρες την απόφαση να συνεχίσεις στην Καρμιώτισσα; «Οι άνθρωποι της ομάδας με προσέγγισαν με πολύ καλό τρόπο, με επαγγελματισμό και θεωρώ ότι φεύγοντας από την Ανόρθωση ήταν μια πολύ καλή επιλογή. Μελέτησα το πρότζεκτ, το πλάνο τους,  ζύγισα όλα τα δεδομένα, με ικανοποιήσαν και αποφάσισα να υπογράψω».


Μίλησε μας λίγο για τον επενδυτή και την συνεισφορά του. Το θέμα επενδυτές είναι ένα νέο κεφάλαιο για το Κυπριακό ποδόσφαιρο που μπήκε για τα καλά στην ζωή μας: «Βοηθάει πολύ μια τέτοια επιλογή, ένα τέτοιο μοντέλο. Είναι πάντα δίπλα μας και το έδειξε από τις πρώτες μέρες. Νιώθουμε ότι χτίζει κάτι καλό για την ομάδα».
Έρχεται στα αποδυτήρια; «Έρχεται συχνά. Τώρα είναι στο εξωτερικό και από εκεί που βρίσκεται μας έστειλε τις ευχές του για τις γιορτές αλλά και δώρα».
Ακούστηκε ότι σε προσέγγισε το ΑΠΟΕΛ όταν έφυγες από την Ανόρθωση ή ακόμα και πριν φύγεις. Είναι αλήθεια; «Όχι δεν είχα ποτέ πρόταση από το ΑΠΟΕΛ».
Από άλλη μεγάλη Κυπριακή ομάδα; «Όχι καμιά. Όλα όσα γράφτηκαν δεν ίσχυα και δεν ξέρω και πως βγήκαν προς τα έξω».
Από την Ελλάδα είχες προτάσεις; «Ναι είχα δύο προτάσεις αλλά ήθελα να μείνω στην Κύπρο».
Το τελευταίο παιχνίδι σας ήταν κόντρα στην πρώην σου ομάδα την Ανόρθωση η οποία δεν τα πάει καθόλου καλά, πως βλέπεις την κατάσταση στην πρώην σου ομάδα; Στεναχωριέσαι; «Ναι, σίγουρα στεναχωριέμαι. Συνδέθηκα με αυτή την ομάδα και τον κόσμο της και δεν μου αρέσει αυτή η κατάσταση. Αυτοί που είναι εκεί ξέρουν τις χρειάζεται να γίνει. Η Ανόρθωση είναι μεγάλη ομάδα και οι μεγάλες ομάδες βρίσκουν τα πόδια τους».


Έφυγες πικραμένος από την Ανόρθωση;  «Μπορώ να πω ότι, ναι έφυγα πικραμένος».
Τι έγινε τότε; «Με τους ανθρώπους που μίλησα είπαμε ότι θα μείνω στην ομάδα. Μετά δεν ξέρω τι έγινε, δεν ξέρω τι λέχθηκε και τι ειπώθηκε και δεν ξαναέπαιξα ούτε παιχνίδι».
Λέχθηκαν πολλά για τις σχέσεις σου με τον Τιμούρ Κετσπάγια. Τι απαντάς; «Οι σχέσεις μας είναι πολύ καλές. Κάποιοι που υποστηρίζουν το αντίθετο μάλλον δεν θα ξέρουν καθόλου την σχέση μου με τον Τιμούρ».
Για τον Χρίστο Πουλλαίδη τον οποίο έζησες από κοντά και είναι το κεντρικό πρόσωπο τις τελευταίες μέρες; «Είναι ένας πρόεδρος που δεν πολυβλέπαμε. Θεωρώ ότι ξέρει να χειριστεί την κατάσταση και ξέρει τι είναι σωστό για την ομάδα».
Πως σκέφτεσαι το μέλλον σου; Θέλεις να συνεχίσεις στην Καρμιώτισσα; «Ναι, είναι η ομάδα μου και θέλω το καλό της».
Πως βλέπεις την μάχη που γίνεται εκεί στα ψηλά, την μάχη του τίτλου, με τρεις ομάδες ισόβαθμες στην κορυφή με το τέλος του 2022; «Θεωρώ ότι οι τέσσερις ομάδες που βρίσκονται αυτή την στιγμή στις πρώτες τέσσερις θέσεις θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα».
Για την μάχη της 6άδας; «Είναι νωρίς ακόμα. Υπάρχουν ακόμα 10 αγώνες ακόμα, 30 διαθέσιμοι βαθμοί στο τραπέζι. Θα γίνει μεγάλη μάχη για δύο θέσεις καθώς θεωρώ ότι δύσκολα οι πρώτες τέσσερις ομάδες που βρίσκονται αυτή την στιγμή στα ψηλά θα χάσουν την θέση στην 6άδα».
Τέλος οι ευχές σου για τη νέα χρονιά; «Εύχομαι σε όλους το κυριότερο αγαθό, την υγεία. Για τα ποδοσφαιρικά εύχομαι μια πολύ καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα και στο τέλος να υλοποιήσουμε τους στόχους που θέσαμε στην Καρμιώτισσα».