Το κακό φεγγάρι στο οποίο βρίσκονται πιστοποίησαν η Λίβερπουλ και η Τσέλσι στο μεταξύ τους ντέρμπι αφού έμειναν στο 0-0. Το τελικό αποτέλεσμα δεν αφήνει καμία από τις δύο ομάδες ικανοποιημένες αφού αναμένεται να χάσουν και άλλο έδαφος στο βαθμολογικό πίνακα.

Ο αγώνας άρχισε με γκολ για την Τσέλσι το οποίο ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση του VAR. Στο 4ο λεπτό ο Μπαντιασίλ έκανε το γύρισμα, με τον Σίλβα να στέλνει από κοντά την μπάλα στο δοκάρι και τον Χάβερτς να παίρνει το ριμπάουντ και να την στέλνει στα δίχτυα, αλλά ήταν ελάχιστα εκτεθειμένος σύμφωνα με το VAR.

Από εκεί και πέρα ο αγώνας δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό. Η Λίβερπουλ όταν έκλεψε την μπάλα ψηλά δημιουργούσε κινδύνους, αλλά χωρίς αντίκρισμα. Την ίδια ώρα η Τσέλσι ήταν επικίνδυνη όταν έβρισκε κενούς χώρους ή από στατικές φάσεις.

Η μεγαλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στην Τσέλσι. Στο 32′ ο Ζιγιές εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά με τον Μπαντιασίλ να πιάνει την κεφαλιά και τον Άλισον να αποκρούει.

Στο 65′ ο Μούντρικ έφτασε κοντά στο να κάνει ονειρικό το ντεμπούτο του με τα μπλε όταν μετά από ωραία ατομική ενέργεια απέφυγε δύο παίκτες και πλάσαρε τον Άλισον με την μπάλα να περνά λίγο άουτ.

Η Λίβερπουλ είχε και εκείνη τις δικές της καλές στιγμές αλλά ο Αλεξάντερ Άρνολντ και ο Νούνιες τις σπατάλησαν. Έτσι το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Λίβερπουλ: Άλισον, Μίλνερ, Κονατέ, Γκόμες, Ρόμπερτσον, Κεϊτά, Αλκάνταρα, Μπαΐτσετιτς, Έλιοτ, Σαλάχ, Γκάκπο.

Τσέλσι: Αριθαμπαλάγα, Κουκουρέγια, Μπαντιασίλ, Σίλβα, Τσαλόμπα, Γκάλαγκερ, Ζορζίνιο, Ζίγες, Μάουντ, Χαλ. Χάβερτς.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ