Ο Αλμέιδα παρέταξε την Ένωση με πάρα πολλές αλλαγές, όμως ο Δικέφαλος δε δυσκολεύτηκε να κερδίσει τον Πανσερραϊκό (3-0) στην OPAP Arena και να κλειδώσει από τώρα την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet.

Ο στόχος της ΑΕΚ στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet ήταν ξεκάθαρος. Η Ένωση ήθελε να «καθαρίσει» την πρόκριση από το πρώτο ματς, προκειμένου να πάρει ήρεμη στη ρεβάνς των Σερρών και να προετοιμαστεί με ηρεμία για το ντέρμπι με τον Άρη στην OPAP Arena. Και με δεδομένο το 3-0 του αποψινού ματς, μάλλον το κατάφερε, «καθάρισε», σκέφτεται τα ημιτελικά της διοργάνωσης και βέβαια τα δύσκολα ματς που ακολουθούν στο πρωτάθλημα.

Η Ένωση παρατάχθηκε με εννέα αλλαγές εν συγκρίσει με το ματς πρωταθλήματος κόντρα στον Παναιτωλικό, αλλά ο στόχος, ο αντικειμενικός σκοπός, ήταν ξεκάθαρος. Νίκη, γκολ και καλό ποδόσφαιρο. Πράγματα που εμφάνισε η ΑΕΚ στο β’ μέρος και όχι τόσο στο πρώτο 45λεπτο, όπου η εικόνα της δεν ήταν στα στάνταρ που μας έχει συνηθίσει.

Ο Αργεντινός τεχνικός της Ένωσης, λοιπόν, διατήρησε τους Πινέδα και Χατζισαφί και από εκεί και πέρα οι άλλοι εννέα ήταν «νέοι». Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Στάνκοβιτς, στην άμυνα πλην του Ιρανού βρέθηκαν οι Ραντόνια, Μήτογλου και Τζαβέλλας. Στο κέντρο ξεκίνησαν οι Τσούμπερ, Φερνάντες και Φράνσον, ενώ στην επίθεση οι Μάνταλος και Φαν Βέερτ.

Κράτησε το «μηδέν» χωρίς μεγάλη πίεση ο Πανσερραϊκός

Χωρίς τη μεγάλη φάση πέρασε το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης. Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο, αλλά δεν απειλούσε, την ώρα που η άμυνα του Πανσερραϊκού ήταν ψηλά και προσπαθούσε να πιέσει την Ένωση στην κυκλοφορία της μπάλας.

Το 0-0 παρέμενε και η ΑΕΚ μετά το 20′ προσπάθησε να ανεβάσει… στροφές και σε τρεις περιπτώσεις απείλησε. Στο 22′ εξαιρετική κομπίνα των παικτών της Ένωσης, ο Τζαβέλλας ήρθε ως τρέιλερ, σούταρε, αλλά η προσπάθειά του δεν βρήκε στόχο. Ένα λεπτό αργότερα ο Γιαννίκογλου μπλόκαρε το σουτ του Μάνταλου, ενώ στο 28′ συνδυάστηκαν ωραία Φερνάντες-Φαν Βέερτ, σουτ του πρώτου, όμως η μπάλα δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

Από την ΑΕΚ απουσίαζε η ένταση στο παιχνίδι της, έβγαζε εκνευρισμό και βιασύνη με αποτέλεσμα να μην αναπτύσσεται με τον εξαιρετικό τρόπο του πρωταθλήματος και να μην δημιουργεί ευκαιρίες με μεγάλη συχνότητα, ενώ στην τελική πάσα φαινόταν λόγω και των αλλαγών η έλλειψη συνεννόησης, «χημείας», αν θέλετε. Έτσι το 0-0 παρέμεινε μέχρι την ανάπαυλα με τον Πανσερραϊκό να μην πιέζεται ιδιαίτερα, να κερδίζει τις εντυπώσεις και να δοκιμάζει την υπομονή της ΑΕΚ.

Προηγήθηκε με Μάνταλο, «καθάρισαν» Λιβάι και Πινέδα

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν στο β’ μέρος οι δύο ομάδες, με τον Πανσερραϊκό να προσπαθεί να απειλήσει στο 47′ με τον Κανίς με την ΑΕΚ να συνεχίζει να «ψάχνεται». Στο 55′, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν με την ΑΕΚ να βρίσκει λύση με γκολ του Μάνταλου, προϊόν, όμως, της εξαιρετικής ατομικής ενέργειας του Πινέδα που σούταρε δυνατά, ο Γιαννίκογλου απέκρουσε προσωρινά με τον Έλληνα διεθνή να γράφει το 1-0.

Η ΑΕΚ έφθανε γρήγορα στο 1-0 από μία επί της ουσίας ατομική ενέργεια και πλέον η Ένωση μπορούσε να πατήσει πιο γερά και να ψάξει πιο ήρεμα το 2ο γκολ που θα απλοποιούσε τα πράγματα. Και στο 61′ ο Αλμέιδα φάνηκε με τις αλλαγές του ότι το ήθελε το 2-0. Πέρασε στο ματς τους Γιόνσον, Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία αντί των Φερνάντες, Τσούμπερ και Φράνσον και δικαιώθηκε σχεδόν άμεσα.

Στο 67′ η Ένωση έφθασε στο 2ο γκολ με τον Χατζισαφί να στρώνει στον Λιβάι που εκτέλεσε σωστά από κοντά κάνοντας το 2-0. Στο 75′ η ΑΕΚ κυκλοφόρησε ωραία την μπάλα με τον Άμραμπατ να γίνεται αποδέκτης και να απειλεί με διαγώνιο σουτ, με την Ένωση να έχει ακόμη μία φάση στο 76′ με το σουτ στην κίνηση από τον Αραούχο.

Η ΑΕΚ έψαχνε το 3ο γκολ. Το άγγιξε στο 80′ με τον Ρότα και με τον Μάνταλο στο 87′, αλλά το πέτυχε στο 89′ με τον Πινέδα. Ο Λιβάι μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έστρωσε στον Πινέδα στο ύψος του πέναλτι, με τον Μεξικανό να κάνει με δυνατό σουτ του 3-0.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ραντόνια (68′ Ρότα), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Φερνάντες (61′ Γιόνσον), Φράνσον (61′ Άμραμπατ), Τσούμπερ (61′ Αραούχο), Πινέδα, Μάνταλος, Φαν Βέερτ (56′ λ.τρ. Λιβάι Γκαρσία).

Πανσερραϊκός: Γιαννίκογλου, Γιανναράκης, Παντεκίδης, Δεληγιαννίδης, Πεταυράκης (60′ Λυμπεράκης), Ροντρίγκεζ (67′ Ανάκογλου), Θυμιάνης, Μούργος, Στίνα (77′ Αλί Μπάμπα), Κανίς (61′ Σοφιανός), Κατσαντώνης (67′ Μπαΐροβιτς).