Σε πλήρη κινητοποίηση η διοίκηση του ποδοσφαιρικού ΑΠΟΕΛ, στοχεύοντας να ικανοποιήσει τις μεταγραφικές απαιτήσεις του Βλάνταν Μιλόγεβιτς.
Γίνεται ξεκάθαρο, με τα ονόματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ότι ο προπονητής, έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη και εναπόκειται στη διοίκηση για να τις υλοποιήσει.
Που βρίσκεται όμως σήμερα το όλο θέμα;
Οι δικές μας πληροφορίες, επιμένουν και θέλουν τον Τομανέ να είναι ένα βήμα από την ένταξη του στην ομάδα του Μιλόγεβιτς. Ο Πορτογάλος, έχει δεχτεί να χαρίσει στην Τουρκική ομάδα ( βλέπε Σαμσουνσπόρ) τα χρήματα δυόμιση περίπου μισθών ( βλέπε 150 χιλιάδες ευρώ) και με αυτό τον τρόπο θα μείνει ελεύθερος για να έρθει στην Κύπρο και να υπογράψει το συμβόλαιο με το ΑΠΟΕΛ.


Από εκεί και πέρα, στο θέμα Μοχάμεντ Μπεν, τα πάντα θα κριθούν από τις επαφές των διοικήσεων ΑΠΟΕΛ και Ερυθρού Αστέρα.
Φαίνεται εκ πρώτης όψης να έχει πειστεί ο Γάλλος αριστεροπόδαρος επιθετικός, να συνεργαστεί εκ νέου με το Βλάνταν Μιλόγεβιτς αφού στο μεταξύ θέλει να αποχωρήσει μετά από αρκετά χρόνια από το Βελιγράδι και τον Ερυθρό Αστέρα,
Αναφορικά με την περίπτωση Πέτρου Μάνταλου, με τον ποδοσφαιριστή να διατηρεί συμβόλαιο 800 χιλιάρικα ετησίως φαίνεται η σημερινή ομάδα της ΑΕΚ, και ο Αλμέιδα που είναι ο προπονητής, να μην τον θεωρεί βασικό στέλεχος και ενδεχομένως να επιθυμούν στην Ελληνική ομάδα, να απαλλαγούν από την παρουσία του.
Υπάρχει όμως ένα μεγάλο ερωτηματικό. Ποιος θα καλύψει το συμβόλαιο του μέχρι και τον ερχόμενο Μάιο;
Αν η ΑΕΚ επιθυμεί να του προσφέρει π.χ 70% αποζημίωση από τις 80 χιλιάδες το μήνα, τότε και μόνο το ΑΠΟΕΛ θα προχωρήσει.
Οι περιπτώσεις Τομανέ  και Μπεν είναι ενδεικτικές με το…ταβάνι των δύο παικτών να ανέρχεται γύρω στις 25 χιλιάδες ευρώ το μήνα.
Μην ξεχνάει κάποιος, την οικονομική στενότητα που κυριαρχεί στο ΑΠΟΕΛ με τη διοίκηση να κάνει τιτάνια προσπάθεια για να καλύπτει μισθολογικά το ρόστερ, στο βαθμό που μπορεί πάντα.
Συνοψίζοντας τα δεδομένα, η πιο εφικτή ( για την ώρα) μεταγραφή, είναι του Τομανέ και ακολουθεί αυτή του Μπεν αν συμφωνήσουν οι δύο διοικήσεις.
Για το θέμα Μάνταλου, τα πάντα εξαρτώνται από το οικονομικό, όπως περίπου το παραθέτουμε στο ρεπορτάζ μας.

Μιχάλης Παπαγεωργίου