Μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα, ο προπονητής του Άρη Αλεξέι Σπιλέφσκι δήλως τα ακόλουθα:
«Ένα πραγματικό ντέρμπι με έντονα συναισθήματα. Μας άξιζε η νίκη. Τις προηγούμενες βδομάδες παίζαμε… τοπ αλλά δεν είχαμε την τύχη ή κάποια άλλα πράγματα με το μέρος μας. Βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι, αυτός είναι ο μοναδικός μας στόχος. Εύχομαι τα καλύτερα στον παίκτη του Απόλλωνα που τραυματίστηκε, είδα τα δάκρυα και τα συναισθήματά του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο του Άρη για την στήριξη».

Κάποιοι φώναζαν ρυθμικά το όνομά σας μετά το τέλος. Ήταν μια απάντηση από εσάς η σημερινή νίκη για τις αποδοκιμασίες; «Ο Άρης είναι ένας σύλλογος με πολλά χρόνια ιστορίας αλλά τώρα είμαστε στον 2ο χρόνο της νέας εποχής. Εμείς φτιάξαμε αυτές τις προσδοκίες από τον κόσμο. Εμείς, κανένας άλλος, με τον τρόπο παιχνιδιού μας από το πρώτο παιχνίδι. Το πως παίζουν τα παιδιά από την αρχή της σεζόν είναι εκπληκτικό. Με κάθε σεβασμό στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, είναι ένας εντελώς νέος τρόπος παιχνιδιού. Αν τα αποτελέσματα δεν είναι εκεί, όλοι αρχίζουν να μιλάνε. Ο κόσμος το βλέπει σαν μαύρο ή άσπρο, νίκη ή ήττα. Πάντα θέλω να κερδίζουμε. Είμαι μαχητής, είμαι τέρας νοοτροπίας και αυτό πιέζω τους παίκτες μου να κάνουν. Μερικές φορές φαίνεται ότι είμαι κακό παιδί αλλά είμαι ένας αξιαγάπητος τύπος πιστέψτε με, αλλά θέλω να κερδίζω. Θέλω να κερδίζω. Είναι ωραίο που ο κόσμος φώναξε το όνομά μου, το εκτιμώ. Αλλά πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να έχουμε σεβασμό στις προσπάθειες των παιδιών. Έχουμε πολλούς νέους παίκτες που ήρθαν από μικρές ομάδες και τώρα περιμένουμε να κερδίζουμε τις κορυφαίες ομάδες. Ο Απόλλωνας είναι πρωταθλητής και περιμένουμε να κερδίσουμε 10-0! Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στη δουλειά μας. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε την δική μας ταυτότητα και είτε χάνουμε, είτε κερδίζουμε δεν θα κάνω ούτε ένα βήμα πίσω από αυτό το στυλ ποδοσφαίρου. Θέλω να παίζω έτσι, πιστεύω σε αυτό και έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου».

Ποια η άποψή σας σχετικά με την έλλειψη νεαρών Κύπριων από τις ομάδες μας; Στην ομάδα σας έχετε πολύ καλούς νεαρούς ξένους. Τι μπορεί να γίνει για να βελτιωθεί η κατάσταση; «Πάντα στηρίζω τους νεαρούς παίκτες και ειδικά της χώρας όπου εργάζομαι. Είμαι ανοικτός στο να γίνει ένα συμπόσιο με όλους τους προπονητές για να δούμε τι μπορεί να βελτιωθεί. Οι ομάδες δουλεύουν για την Εθνική ομάδα στο τέλος της μέρας. Ο κόσμος εδώ λατρεύει το ποδόσφαιρο, είναι εκλπηκτικό το πόσο κόσμο έχουν οι μεγάλες ομάδες. Είναι κάτι που πρέπει να το σκεφτούμε. Η ομάδα μας έχει τη δική της ακαδημία και θέλουμε να δώσουμε μια πλατφόρμα στους νεαρούς. Θέλουμε να δώσουμε ευκαιρίες στα μικρά παιδιά. Μισώ την τεχνολογία, έχω και εγώ παιδάκια και όταν βλέπω την κόρη μου με το κινητό τρελαίνομαι! Θέλουμε να δώσουμε μια πλατφόρμα να εξελιχθούν, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Μιλάω γενικά. Σίγουρα αν μπορώ να κάνω κάτι, είμαι έτοιμος να βοηθήσω».

 

Περισσότερα σε λίγο…