Αλλαγές στα του προγραμματισμού και δη στο κεφάλαιο ενίσχυσης προκύπτουν στην ΑΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, δεν προχωρεί τελικά η μεταγραφή του Γκανέζου επιθετικού Μαλίκ Αμπουμπακάρι από τη Μάλμε, καθώς προέκυψε ένα προσωπικό πρόβλημα και η άφιξή του θα καθυστερούσε πολύ.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Τσάβι Ρόκα κινήθηκε άμεσα και όπως πληροφορούμαστε, προχώρησε σε συμφωνία με τον Ούγγρο επιθετικό, Νεμάνια Νίκολιτς! Ο 35χρονος σέντερ φορ είναι μάλιστα στην Κύπρο και λίαν συντόμως αναμένεται η επισημοποίηση της απόκτησής του! Ο Νίκολιτς αγωνιζόταν στο πρώτο μισό της σεζόν στην τουρκική Πεντικσπόρ (8 συμμετοχές, κανένα γκολ), ωστόσο έμεινε ελεύθερος.
Εξαιρετικοί οι αριθμοί του τα προηγούμενα χρόνια, έχοντας πετύχει 30 γκολ με την ουγγρική Φέχερβαρ από τον Φεβρουάριο του 2020 μέχρι το καλοκαίρι του 2022 (10 πέρυσι, 15 πρόπερσι και 5 στο δεύτερο μισό της σεζόν 2019-20), ενώ πέρασε επίσης με εξαιρετικές επιδόσεις στο σκοράρισμα από Σικάγο Φάιαρ (40 γκολ σε 97 ματς), Λέγκια (41 τέρματα σε 56 αγώνες), ξανά στη Φέχερβαρ και στην Καπσοσβάρι, σε μικρότερη ηλικία. Με την Εθνική Ουγγαρίας κατέγραψε 8 γκολ σε 42 συμμετοχές.
Είναι εμφανές ότι ο Ρόκα θέλει να προσθέσει στην επιθετική γραμμή έναν ποδοσφαιριστή που θα δώσει στην ΑΕΚ το εύκολο γκολ και προχωρεί στην απόκτηση του Νεμάνια Νίκολιτς γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό!

Ανδρέας Βεντούρης