Οι Μιλγουόκι Μπακς δυσκολεύτηκαν απέναντι στους Νικς, στο Madison Square Garden, βρέθηκαν πίσω ακόμα και με 17 πόντους, ομως με ένα ακόμα double double του Γιάννη Αντετοκούνμπο κατάφεραν να φύγουν νικητές από τη Νέα Υόρκη (111-107) και να επιστρέψουν στις νίκες.
Μετά την «βαριά» εντός έδρας ήττα από τους Σάρλοτ Χόρνετς, σε ένα παιχνίδι που όλη η ομάδα δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά, οι Μιλγουόκι Μπακς έβγαλαν αντίδραση και έδειξαν μέταλλο μεγάλης ομάδας. Και όχι σε μια τυχαία έδρα, αλλά στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης.
Παρά το μεγάλο παιχνίδι του Τζέιλεν Μπράνσον, που πήρε στις πλάτες του τους Νικς με 44 πόντους (επίδοση που αποτελεί ρεκόρ καριέρας στο ΝΒΑ) 15/30 σουτ και 7 ριμπάουντ, τα «ελάφια» κατάφεραν να ελέξγουν το τέμπο στην τέταρτη περίοδο, να χτίσουν προβάδισμα και να το κρατήσουν ως το φινάλε του αγώνα, επιστρέφοντας στα θετικά αποτελέσματα.
Κι όλα αυτά σε ένα παιχνίδι που μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου είχε… στραβώσει για τα καλά για την ομάδα του Μάικ Μπουντενχόλζερ. Οι Νικς είχαν τον έλεγχο του αγώνα και 5 λεπτά πριν από το τέλος της περιόδου βρέθηκαν στο +17 (70-53). Από εκείνο το σημείο όμως τα «ελάφια» βρήκαν μεγάλα σουτ και με υπομονή στο παιχνίδι τους όχι μόνο ροκάνισαν τη διαφορά, αλλά έφεραν… τούμπα το ματς στην τέταρτη περίοδο.
Με τη νίκη αυτή οι Μπακς ανέβηκαν στο 26-14, στο 40ό παιχνίδι τους στη σεζόν, πλησιάζοντας σε απόσταση… βολής τη 2η θέση της Ανατολής που βρίσκονται οι Μπρούκλιν Νετς. Στην αντίπερα όχθη, οι Νικς υποχώρησαν στο 22-20.
Το αποτέλεσμα αυτό ήρθε χάρη στην ηγετική παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμο, που για ακόμα μια φορά έκανε το παχινίδι των συμπαικτών του πολύ πιο εύκολο σε κάθε τομέα. Το κοντέρ για τον Greek Freak έγραψε 22 πόντους (6/15 σουτ, 1/3 τρίποντα, 9/12 βολές), 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 τάπες στα 36 λεπτά που έμεινε στο παρκέ του Madison Square Garden.
O διεθνής φόργυορντ ήταν σημείο αναφοράς για την ομάδα του, όμως δεν ήταν μόνος πάνω στο παρκέ. Διότι είχε βοήθειες από τον συνεπή στην επίθεση Μπρουκ Λόπεζ (17π, 7ρ), τον x-factor Τζο Ίνγκλς (17 πόντοι από τον πάγκο), τον clutch στα τελευταία λεπτά Τζρου Χόλιντεϊ (15π, 9ασ) και τον Πατ Κόνατον (11π, 11ρ, 4ασ).
Οι Νικς, πέραν του Μπράνσον που ήταν… on fire είχαν στηρίγματα στους Τζούλιους Ραντλ (25π, 16ρ, 9/29 σουτ) και Ιμάνουελ Κουίκλι (23π με 9/13 σουτ), όμως δεν βρήκαν άλλες λύσεις στην επίθεση.