Στο 81’, μετά την επίτευξη του γκολ από τον Ράφα Λόπες, αλλά πολύ περισσότερο μετά το τέλος του αγώνα με την Ομόνοια, το μήνυμα/σύνθημα του κόσμου ήταν ξεκάθαρο: «ΑΕΚ γερά και φέρε το πρωτάθλημα στη Λάρνακα».
Ο κόσμος (σ)το ζητάει γιατί ΜΠΟΡΕΙΣ. Όχι, η ΑΕΚ δεν ήταν σπουδαία από πλευράς απόδοσης, δεν ήταν καν πολύ καλή. Αλλά πλέον νικάει ΚΑΙ χωρίς να είναι καλή, κάτι που ποτέ δεν πετύχαινε στο παρελθόν.
Αυτές οι νίκες είναι που μετράνε πολύ περισσότερο από κάθε άλλη. Εκεί που τα βρίσκει σκούρα, παίρνει τη λύση από έναν ποδοσφαιριστή. Με την ΑΕΛ ήταν ο Άλτμαν. Με τον Απόλλωνα ο Πονς. Με την Ομόνοια ο Ράφα Λόπες. Κάθε φορά κι ένας διαφορετικός πρωταγωνιστής. Σπουδαίο πράγμα. Μην ξεχάσω τον καλύτερο τερματοφύλακα του πρωταθλήματος…
Η ΑΕΚ χρειάζεται βελτίωση. Η πτώση στην απόδοσή της δεν μου προκαλεί καμία απολύτως εντύπωση –αντιθέτως, μου φαντάζει πολύ λογική. Δείχνει όμως χαρακτήρα, δείχνει να μην συμβιβάζεται με οτιδήποτε άλλο πέραν της νίκης. Όπως δήλωσε ο προπονητής της, απόψε θα…κοιμηθεί στην κορυφή.
Το σημαντικότερο απ’ όλα ωστόσο είναι πως ο ΑΕΚτζής δεν χρειάζεται να δει στον…ύπνο του το πρωτάθλημα. Δεν είναι (πλέον) όνειρο, είναι στόχος και ένας μεγάλος πόθος!!!

Ανδρέας Βεντούρης