Η ΑΕΚ έκανε…δώρο Χριστουγέννων στους φίλους της με την ανανέωση των συμβολαίων των Τόμοβιτς και Μιλίτσεβιτς, όμως ο προγραμματισμός του Τσάβι Ρόκα δεν αφορά μονάχα τις ανανεώσεις, αλλά και προσθήκες, με το πλάνο ενίσχυσης ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου να είναι έτοιμο…
ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ: Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ έχει θέσει ως στόχο την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής, με την απόκτηση ενός εξτρέμ κι ενός σέντερ φορ. Αυτές οι δύο μεταγραφές είναι η βασική του προτεραιότητα και μόνο αν προκύψει κάτι το εξαιρετικό για τον κατάλογο «Β», θα κινηθεί και για άλλη θέση. Ο Ρόκα θέλει να αποκτηθεί ένας ακόμη ποιοτικός ακραίος επιθετικός που θα πλαισιώσει τους Γκιούρτσο-Φαράζ, ενώ ως εξτρέμ έχει αγωνιστεί κι ο Άλτμαν αλλά σε κάποια ματς κι ο Ροσάλες, ο οποίος βεβαίως υπολογίζεται πολύ περισσότερο ως μπακ.
Θέλει επίσης να προσθέσει στο ρόστερ έναν ακόμη ποιοτικό στράικερ, ώστε ο Χοσέ Λουΐς Όλτρα να έχει άλλη μία εξαιρετική επιλογή γι’ αυτή τη θέση. Για να έρθουν ωστόσο δύο νέοι παίκτες, άλλοι τόσοι θα πρέπει να αποχωρήσουν. Η απόφαση έχει ήδη παρθεί.
ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ: Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι από την ΑΕΚ θα αποχωρήσουν οι Ασάντε και Ολατούντζι. Ο πρώτος δεν μπόρεσε να βοηθήσει ουσιαστικά, γι’ αυτό και θα τερματιστεί ο δανεισμός του από τη Δόξα, στην οποία θα επιστρέψει.
Η περίπτωση του δεύτερου είναι διαφορετική. Άρχισε βασικός τη σεζόν έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του Όλτρα στην προετοιμασία, σκόραρε κι εναντίον της Μίντζιλαντ στην «Αρένα», όμως στην πορεία έπεφτε ο χρόνος συμμετοχής του και τον τελευταίο καιρό δεν χρησιμοποιείται καθόλου.
Στην ΑΕΚ ωστόσο πιστεύουν στον Ολατούντζι και θα τον δώσουν σε άλλη ομάδα με τη μορφή δανεισμού. Δεν είναι βέβαιο ότι αυτό θα συμβεί σε κυπριακή ομάδα, καθώς δεν αποκλείεται η λύση του εξωτερικού…
ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ: Όσον αφορά το σκέλος των ανανεώσεων, απομένει η ανακοίνωση για τους Νικόλα Εγγλέζου, Χένρι Ανδρέου και Ιωακείμ Τούμπα, οι οποίοι έχουν ήδη υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το 2025!
Απ’ εκεί και πέρα, με την επιστροφή τους από το εξωτερικό αναμένεται να υπάρξει συνάντηση με Άνταμ Γκιούρτσο και Γκουστάβο Λέδες, προκειμένου να προκύψει οριστική συμφωνία και να βάλουν κι αυτοί την υπογραφή τους σε νέα συμβόλαια! Στο…κάδρο του Ρόκα υπάρχει επίσης για ανανέωση (και) ο Κύπρος Χριστοφόρου!

Ανδρέας Βεντούρης