Η Γαλλία έχει ραντεβού με την ιστορία. Οι μπλε επικράτησαν 2-0 του Μαρόκου και την Κυριακή (18/12) αντιμετωπίζουν την Αργεντινή με στόχο να γίνουν η τρίτη ομάδα στην ιστορία του Μουντιάλ που σηκώνουν το βαρύτιμο τρόπαιο back to back.
Ο Τεό Ερναντέζ και ο Κολό Μουανί πέτυχαν τα δύο γκολ της ομάδας του Ντεσάμπ, όμως γι’ ακόμη μία φορά ο Κιλιάν Εμπαπέ και ο Αντουάν Γκριεζμάν σήκωσαν το βάρος της Γαλλίας.
Ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν πέτυχε κάποιο γκολ, δεν μοίρασε ασίστ, όμως έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά. Να κυριαρχεί στην πλευρά ευθύνης του και να είναι ο μόνιμος πονοκέφαλος της αντίπαλης άμυνας. Στο παρακάτω γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε τις ενέργειες του παίκτη της Παρί κόντρα στο Μαρόκο.

Οι επιδόσεις και οι ενέργειες του Εμπαπέ στην αναμέτρηση της Γαλλίας με το Μαρόκο
Οι επιδόσεις και οι ενέργειες του Εμπαπέ στην αναμέτρηση της Γαλλίας με το Μαρόκο

Ο Εμπαπέ είχε 37 ενέργειες με την μπάλα στην αριστερή πλευρά του γηπέδου και οι εννέα εξ αυτών ήταν στην αντίπαλη περιοχή. Στο ματς είχε τρεις τελικές, ενώ από τα δικά του σουτ προήλθαν τα γκολ του Ερναντέζ και του Κολό Μουανί.
Τα ανεβάσματά του και τα σπριντ του “ξεκλείδωναν” την αντίπαλη άμυνα, ενώ εντυπωσίασε έχοντας έξι στις οκτώ ντρίμπλες και δύσκολα κάποιος μπορούσε να τον νικήσει, όπως για παράδειγμα ο Άμραμπατ.
Παράλληλα, έδωσε και μεγάλες μάχες σ’ ένα ιδιαίτερα δυνατό παιχνίδι, έχοντας έξι κερδισμένες στις 12 συνολικά που ενεπλάκη. Ο σταρ της Παρί ήταν ουσιαστικός και στις μεταβιβάσεις έχοντας 12/16 πάσες και δύο key passes.

Ο Γκριεζμάν έπαιξε ξύλο στη μεσαία γραμμή

Γι’ ακόμη ένα παιχνίδι ο Αντουάν Γκριεζμάν ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της Γαλλίας. Ο μέσος της Ατλέτικο έκανε τα πάντα στη μεσαία γραμμή, σ’ ένα απαιτητικό παιχνίδι από άποψη δύναμης.
Στο παρακάτω γράφημα μπορείτε να δείτε τις ενέργειες του Γκριεζμάν στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στο Μαρόκο.

Οι επιδόσεις και οι ενέργειες του Γκριεζμάν στην αναμέτρηση της Γαλλίας με το Μαρόκο
Οι επιδόσεις και οι ενέργειες του Γκριεζμάν στην αναμέτρηση της Γαλλίας με το Μαρόκο

Ο Γκριεζμάν τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 48 ενέργειες με την μπάλα, με τον κύριο χώρο δράσης του να είναι δεξιά στον άξονα. Ο μέσος της Ατλέτικο έπαιξε… ξύλο, ειδικά σε σημεία που το Μαρόκο είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε να δημιουργήσει κινδύνους.
Έτσι, νίκησε επτά μονομαχίες στις 12 που έδωσε στο παιχνίδι, ενώ είχε και τέσσερα κερδισμένα φάουλ. Παράλληλα, δημιουργικά έκανε πολύτιμη δουλειά. Είχε 21/26 πάσες με τα λάθη του να είναι ελάχιστα, ενώ δημιούργησε και τέσσερις ευκαιρίες, με τη μία μάλιστα να είναι μεγάλη.
Ο Γκριεζμάν έκανε τα πάντα, κάλυπτε κάθε κενό, βοήθησε σε όλους τους τομείς και απέδειξε γιατί είναι ένα από τα πιο σημαντικά γρανάζια στη “μηχανή” του Ντεσάμπ, η οποία έχει καρφωμένο το βλέμμα της στο τρόπαιο.