Σίγουρα, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία η εξέλιξη με τον Κροάτη. Αντίθετα μάλιστα. Τόσο το ΑΠΟΕΛ, όσο και ο ποδοσφαιριστής δεν ήταν ευχαριστημένοι από τη μεταξύ τους συνεργασία και συγκεκριμένα.
Η ομάδα δεν πήρε σχεδόν τίποτε από τον Κροάτη. Ο οποίος πήρε πολλές ευκαιρίες και από το Σωφρόνη και από το Μιλόγεβιτς, αλλά έδειχνε (με την απόδοση του) ανήμπορος να βοηθήσει.
Ο ποδοσφαιριστής από την πλευρά του, δεν ένιωσε ποτέ του παίκτης του ΑΠΟΕΛ και οι πληροφορίες μας θέλουν τον Κροάτη να ένιωθε «αδικημένος» επειδή ήθελε πιο πολλές ευκαιρίες.
Μάθαμε, ότι ο Μάγκλιτσα εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει με τη δικαιολογία ότι δεν ήταν βασικός στο πλάνο του προπονητή και ουσιαστικά με αυτή την θέση, βοήθησε και τον προπονητή και τη διοίκηση να προχωρήσουν στη διακοπή της συνεργασία, 6 μήνες πριν το τέλος της.
Βασικά, ο ποδοσφαιριστής, διευκόλυνε τη διοίκηση που με τη σειρά της, δε ήταν καθόλου ευχαριστημένη από την απόδοση και την γενικότερη του προσφορά.
Η λύση της συνεργασίας, προϋποθέτει και συμφωνία στο οικονομικό μέρος. Ο Μάγκλιτσα, έχει να λαμβάνει ένα σεβαστό χρηματικό ποσό και η πρόταση της διοίκησης, είναι η σταδιακή του εξόφληση, μέσω μηνιαίων δόσεων, κάτι που αναμένεται να δεχτεί και ο ίδιος.