Το μόνο βέβαιο είναι πως η Ανόρθωση δεν πάει με τις καλύτερες συνθήκες στον αγώνα με την Καρμιώτισσα. Από τη μια το γεγονός ότι προέρχεται από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα (δύο ήττες από Άρη κι ΑΠΟΕΛ, ισοπαλία με Ολυμπιακό), από την άλλη οι τελευταίες διοικητικές εξελίξεις, με την δήλωση-αποχώρησης του Χρήστου Πουλλαΐδη.
Ειδικότερα το διοικητικό θέμα έχει επισκιάσει το αγωνιστικό, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι υπάρχει και ένα παιχνίδι. Είναι άκρως απαραίτητο για την Ανόρθωση να παρουσιαστεί συγκεντρωμένη σ’ αυτό, προκειμένου να πάρει τη νίκη που είναι το αποκλειστικό ζητούμενο, για μία σειρά από ευνόητους λόγους…
Ο Τσίσκο Μουνιόθ δεν υπολογίζει στους τιμωρημένους λόγω καρτών Σάμπο και Κορέια, τον τραυματία Κορρέα και τον εγχειρισμένο Αρτυματά. Εναπόκειται στον ίδιο αν θα συμπεριλάβει στην αποστολή τον Εμπραλίτζε.
Στα της ενδεκάδας, στο τέρμα θα βρίσκεται ο Λόρια, με τους Χαρογιάν και Αντωνιάδη στα στόπερ και μπακ τους Αμπαρτζουμιάν-Κίκο. Στη μεσαία γραμμή, επικρατέστερη είναι η τριάδα Πάντσεον, Ιωάννου και Χρυσοστόμου, εκτός κι αν επιλέξει τον Γουαρίς σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Νινγκά. Στα άκρα της επίθεσης, τις θέσεις διεκδικούν οι Ουάρντα, Χριστοφή, Παρούτης και (με λιγότερες πιθανότητες) Φερέιρα.

Ανδρέας Βεντούρης