Η ΑΕΛ χάρη σε γκολ-πέναλτι του Μιραλάς στο 45+2’ κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 της ΕΝΠ στο «Τάσος Μάρκου» με 1-0 και να πάρει σημαντικό «διπλό», που την έφερε στους 18 βαθμούς.
Καλύτερα μπήκαν οι φιλοξενούμενοι και ο Κόστιτς είχε δουλειά από νωρίς. Ο τερματοφύλακας των βυσσινί, απέκρουσε δυο σουτ του Μιλιντσεάνου από ευνοϊκή θέση πρώτα στο 11’ και έπειτα στο 34’, διώχνοντας με τα πόδια και τις δύο φορές. Το γκολ που έψαχνε η ομάδα του Γιανέφσκι εν τέλει ήρθε σ’ ‘ένα καθοριστικό σημείο. Συγκεκριμένα 45+2’ από το σημείο του πέναλτι, με τον Μιραλάς να ευστοχεί και να ανοίγει το σκορ (1-0). Σωστά δόθηκε η παράβαση καθώς ο Κοτσώνης ανέτρεψε τον Κάσα.
Στην επανάληψη, οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού μπορούσαν να «τελειώσουν» με δεύτερο γκολ το ματς, ωστόσο βρήκαν απέναντι τους έναν τρομερό Κόστιτς που κράτησε μέχρι το τέλος τους βυσσινί στον αγώνα, όμως η ήττα δεν αποφεύχθηκε για την ΕΝΠ.
Το γκολ-πέναλτι του Μιραλάς από το 45+2’ «σημάδεψε» την αναμέτρηση και το 1-0 ήταν το τελικό σκορ με την ΑΕΛ να ανεβαίνει στους 18 βαθμούς, όσους και η Ανόρθωση, που έχει ωστόσο, ένα ματς λιγότερο.

ΕΝΠ (Σατσιάς): Κόστιτς, Ντα Σίλβα, Έχμαν (32′ Κοτσώνης), Ντιαβαρά, Μέιρα, Γεβρέμοβιτς, Κωνσταντίνου (81′ Φλουρής), Κατσιάρης (57′ Λουσέρο), Ντρέκσα, Βούκτσεβιτς (81′ Μαυρουδής), Λαμί. 
Στον πάγκο: Παναγιώτου, Γιοέλ, Κολωνιάς, Ξιούρος, Τίκκης, Μότης. 

AEΛ (Γιανέφσκι): Μούριελ, Σάντος (81′ Φραντζής), Τεϊσέιρα, Μπιλοβάρ, Τζάλμα, Ζντραβκόφσκι, Τσιμπόλα, Κάσα, Σις, Μιραλάς (72′ Παπαφώτης), Μιλιντσεάνου (66′ Μπεραχίνο). 
Στον πάγκο: Φερνάντες, Κυριάκου, Μακρής, Παντελή, Ανδρέου, Σιλβέστρος, Ιωάννου, Κοντινέλα. 

Στο όριο καρτών:  Ντα Σίλβα, Βούκσεβιτς (2) / Τεϊσέιρα, Φραντζής, Κοντινέλα, Κατσανίκλιτς, Μιραλάς (2).

ΣΚΟΡΕΡ: Μιραλάς πεν. (45+2′)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μέιρα, Κόστιτς / Μιραλάς (3η), Μούριελ.
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 600.

Διαιτητής: Σολωμού Δημήτρης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Βασιλείου Αδάμος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος
VAR: Φωτίου Κωνσταντίνος
AVAR: Ευαγόρου Ευαγόρας
Παρατηρητής: Νικολαΐδης Χρίστος

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ.
8′ O Moύριελ διώχνει με γροθιές μπροστά από τον Κωνσταντίνου, πριν γίνει απειλητικός.
11′ Σωτήρια απόκρουση του Κόστιτς. Ο Τζάλμα μπήκε στην περιοχή, έδωσε στον Μιλιντσεάνου που έκανε το πλασέ από τη μικρή περιοχή, όμως ο κήπερ της ΕΝΠ έδιωξε σε κόρνερ με τα πόδια.
17′ Ο Βούκτσεβιτς έκανε την πισινή κεφαλιά, όμως ο Κωνσταντίνου δεν βρήκε την μπάλα στην κίνηση και πέρασε ανεκμετάλλευτη η φάση.
21′ Ο Μιραλάς μπήκε στην περιοχή, έδωσε στον Τσιμπόλα, ωστόσο το σουτ του μπλοκαρίστηκε.
26′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζάλμα, ψηλά πάνω από τα δοκάρια.
32′ Αναγκαστική αλλαγή για την ΕΝΠ. Κοτσώνης στη θέση του Έχμαν.
33′ Ο Μιραλάς επιχείρησε το απευθείας φάουλ, η μπάλα κάπου βρήκε και κατέληξε κόρνερ. Η φάση ελέγχθηκε και από το VAR για χέρι, ωστόσο δεν υπήρξε κάτι το μεμπτό.
34′ Νέα μεγάλη απόκρουση του Κόστιτς σε κοντινό σουτ του Μιλιντσεάνου. Διώχνει και πάλι με τα πόδια ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
41′ Κίτρινη στον Μέιρα.
45′ Τρία τα λεπτά των καθυστερήσεων.
45+1′ Πέναλτι για την ΑΕΛ. Ο Κοστσώνης ανέτρεψε καθαρά τον Κάσας και σωστά ο ρεφ έδειξε την άσπρη βούλα. Κίτρινη στον Κόστιτς.
45+2′ ΓΚΟΛ 0-1. Ο Μιραλάς ευστόχησε και άνοιξε το σκορ.

ΤΕΛΟΣ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ.

ΣΧΟΛΙΟ: Η ΑΕΛ δίκαια βρίσκεται μπροστά στο σκορ. Είχε δύο ξεκάθαρες ευκαιρίες πριν να βρει δίχτυα, όμως ο Κόστιτς δήλωσε «παρών». Εν τέλει, το γκολ που έψαχναν οι φιλοξενούμενοι ήρθε από το σημείο του πέναλτι στο 45+2′.

ΕΝΑΡΞΗ Β’ ΜΕΡΟΥΣ.
52′ Τεράστια φάση για την ΑΕΛ. Οι φιλοξενούμενοι έφυγαν στην αντεπίθεση με δύο ποδοσφαιριστές, ο Μιραλάς έδωσε στον Κάσα ο οποίος από κοντά έκανε το πλασέ, όμως και πάλι με τα πόδια ο Κόστιτς έσωσε την ΕΝΠ.
54′ Νέα φοβερή απόκρουση από τον Κόστιτς που έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Τσιμπόλα.
56′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΕΝΠ. Ο Κατσιάρης έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μούριελ. Η φάση ελέγχθηκε και για πέναλτι, χωρίς να υπάρχει κάτι το αντικανονικό. 
57′ Ο Λουσέρο πήρε τη θέση του Κατσιάρη.
58′ Κίτρινη στον Μιραλάς.
66′ Μπεραχίνο στη θέση του Μιλιντσεάνου.
71′ Ο Τσιμπόλα βρήκε τον Μιραλάς στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής ανενόχλητο, ο Βέλγος έκανε το κοντρόλ και στη συνέχεια το σουτ, αλλά ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ΕΝΠ, Κόστιτς, πραγματοποίησε άλλη μια τεράστια επέμβαση. 
72′ Παπαφώτης αντί Μιραλάς.
77′ Kίτρινη στον Μούριελ.
81′ Ο Φραντζής αντικαθιστά τον Σάντος.
81′ Μαυρουδής και Φλουρής μέσα, Βούκτσεβιτς και Κωνσταντίνου έξω.
90′ Πέντε τα λεπτά των καθυστερήσεων.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ