Ναι, αυτή η Άρσεναλ μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα! Ήταν εξαιρετική απέναντι στη Μπράιτον, εξαιρώντας το τελευταίο τέταρτο, επικράτησε με 4-2 στο «Άμεξ», εκμεταλλεύτηκε τη «γκέλα» της Μάντσεστερ Σίτι και βρίσκεται στο +7 από τους «πολίτες» στο τέλος του 2022! Τρομεροί «κανονιέρηδες», που δειλά – δειλά, εδραιώνονται στην κορυφή της Premier League.
Τι άλλο θα χρειαστούμε να δούμε για να πούμε ότι η Άρσεναλ έχει ως στόχο το πρωτάθλημα; Δύσκολη ερώτηση, ακόμη πιο δύσκολη η απάντηση! Οι «κανονιέρηδες» γνώριζαν πως η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει κερδίσει την Έβερτον και είχαν «χρυσή» ευκαιρία για το +7.
Έπρεπε όμως να περάσουν λίγες ώρες πριν μπούμε στο 2023 από την έδρα της Μπράιτον. Δεν επρόκειτο για ένα απλό εγχείρημα, αλλά η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, έχει έναν τρόπο φέτος, να πετυχαίνει τον στόχο της, ακόμη και υπό… πίεση. Και το έκανε, με εντυπωσιακό τρόπο, όπως μαρτυρά η νίκη με 4-2 στο «Άμεξ»!
Για την ακρίβεια, της πήρε μόλις 66 δευτερόλεπτα για να πάρει προβάδισμα κόντρα στο σύνολο του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι. Ο Μαρτινέλι σούταρε, η μπάλα έφτασε στον Μπουκάγιο Σάκα και το 6ο του γκολ φέτος ήταν γεγονός, με τον νεαρό να κάνει το 1-0 και να δίνει στους φιλοξενούμενους τεράστια αυτοπεποίθηση.
Αυτή μετουσιώθηκε άμεσα σε ευκαιρίες και σε 5 τελικές μέχρι και την συμπλήρωση 10 λεπτών, αλλά όσο ο χρόνος κυλούσε, η Μπράιτον αποδείχθηκε απειλητική, με τον Τροσάρ να σουτάρει δις και τον Ράμσντεϊλ να έχει απάντηση.
Κάπου εκεί, έκανε την εμφάνισή του ο Μαρτίν Έντεγκααρντ. Έφτιαξε μία… απίθανη ευκαιρία που δεν κατέληξε στα δίχτυα στο 21’, αλλά ένα τέταρτο αργότερα, σκόραρε με τρομερό σουτ, ύστερα από στατική φάση, έκανε το 2-0 και ισοφάρισε την καλύτερη επίδοση της καριέρας του.
Αυτό που απέμενε για να «κλειδώσει» το +7 από τη Μάντσεστερ Σίτι, ήταν μία σωστή διαχείριση και μία ορθολογική εμφάνιση στην επανάληψη. Και η Άρσεναλ επέδειξε τεράστια πειθαρχία στις απαιτήσεις του ματς, ώστε να κάνει ένα δώρο στο κοινό της, πριν την αλλαγή του ημερολογιακού έτους…
Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, οι Λονδρέζοι δεν άφησαν περιθώρια για αμφισβήτηση, με τον Έντι Ενκέτια να κάνει το 3-0 στο 47’ και να φαίνεται πως τελειώνει συνοπτικά την υπόθεση – νίκη.
Από εκεί και πέρα όμως, στο ματς έγινε… χαμός. Η Μπράιτον μείωσε με ωραίο γκολ του Μιτόμα στο 65’, αλλά ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι έκανε το 4-1 έξι λεπτά αργότερα, με απίθανη κούρσα που ξεκίνησε από το κέντρο του γηπέδου, ύστερα από τρομερή μπαλιά του Έντεγκααρντ.
Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Φέργκιουσον στο 77’ ύστερα από λάθος του Σαλιμπά και η δεύτερη νίκη της Άρσεναλ στο «Άμεξ» στην εποχή της Premier League, συνοδεύτηκε με το +7 από την 2η Μάντσεστερ Σίτι!