Εμείς ξέρουμε να κουμαντάρουμε την οικονομία και να εγγυηθούμε στους Κύπριους πολίτες πως μπορεί να συνεχίσουμε με ακόμα πιο δυνατή οικονομία για να έχουμε ευτυχισμένους, αξιοπρεπείς πολίτες και οικογένειες αυτόνομες, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά από επίσκεψή του στο νηπιαγωγείο – βρεφονηπιακό σταθμό «Λητώ Παπαχριστοφόρου» του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Ο κ. Νεοφύτου συνοδευόμενος από βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού και στελέχη του επιτελείου του ξεναγήθηκε στους χώρους του νηπιαγωγείου – βρεφονηπιακού σταθμού «Λητώ Παπαχριστοφόρου» του Πανεπιστημίου Κύπρου, άκουσε τα κάλαντα από τα μικρά παιδιά του νηπιαγωγείου και αντάλλαξε απόψεις με τους λειτουργούς και το προσωπικό.
Μετά το πέρα της επίσκεψης ο κ. Νεοφύτου δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για μας αφού μαζί με τους συνεργάτες μου επισκέφθηκα το πρότυπο βρεφονηπιακό σταθμό, νηπιαγωγείο και προδημοτική, αυτό το πρότυπο σχολείο του Πανεπιστημίου Κύπρου που συνδυάζει εργασία και εκπαίδευση.
Πρόσθεσε ότι «θέλουμε αξιοπρεπείς και ευτυχισμένους πολίτες» και «πιστέψτε με μπορούμε να απογειώσουμε ακόμα περισσότερο τον τόπο μας, μπορούμε στα γερά θεμέλια που κτίσαμε τα τελευταία δέκα χρόνια να πετύχουμε την καλύτερη ακόμη Κύπρο».
Να φανταστούμε, συνέχισε ο κ. Νεοφύτου, μια Κύπρο όπου βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, θα βρίσκονται κοντά στους χώρους εργασίας, να έχουμε το δημόσιο σχολείο ολοήμερο, να δίνεται η ευκαιρία στους γονείς του παντρέματος της εργασίας και της εκπαίδευσης, να τελειώνουν το απόγευμα τα παιδιά, προετοιμασμένα για την επόμενη μέρα, ευτυχισμένα να χαίρονται τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες και σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα δίδουμε έμφαση στις ικανότητες του κάθε παιδιού.
Ο κ. Νεοφύτου επανέλαβε ότι το κάθε παιδί που γεννιέται έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και τις δικές του σπάνιες ικανότητες. «Ας δώσουμε την ευκαιρία στον τόπο μας να πάει ακόμα πιο μπροστά», είπε.
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, υπογράμμισε ότι χωρίς δυνατή οικονομία δεν μπορείς να υλοποιήσεις προγράμματα και σχεδιασμούς. Και εμείς, συνέχισε, ξέρουμε να κουμαντάρουμε την οικονομία και να εγγυηθούμε στους Κύπριους πολίτες πως μπορεί να συνεχίσουμε με ακόμα πιο δυνατή οικονομία για να έχουμε ευτυχισμένους, αξιοπρεπείς πολίτες και οικογένειες αυτόνομες.