Η ΑΕΚ θα διεκδικήσει στο «Αμμόχωστος» κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα την 8η σερί νίκη της κι αν την πετύχει, τότε ο Χοσέ Λουΐς Όλτρα θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ιμανόλ Ιδιάκεθ, που κρατάει από τη σεζόν 2016-17!
Τότε, η ομάδα της Λάρνακας είχε πετύχει το «8 στα 8» στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, νικώντας κατά σειρά Καρμιώτισσα, Δόξα, Απόλλωνα, Εθνικό, Ανόρθωση, Νέα Σαλαμίνα, Άρη και ΑΕΖ…
Το ζητούμενο βεβαίως είναι η 8η σερί νίκη όχι για την ισοφάριση αυτού του ρεκόρ, αλλά για να συνεχίσει η ομάδα την αλάνθαστη πορεία της τον τελευταίο καιρό, να κλείσει με ιδανικό τρόπο το 2022 και να κάνει καλές γιορτές…
Ο κόουτς δεν υπολογίζει στον Ναούμ και ίσως προφυλάξει κάποιους παίκτες που δεν είναι απόλυτα έτοιμοι. Ο Πίριτς θα είναι στο τέρμα, με τους Μιλίτσεβιτς-Τόμοβιτς στο κέντρο της άμυνας, δεξιά τον Ροσάλες κι αριστερά έναν εκ των Γκαρσία-Εγγλέζου.
Στη μεσαία γραμμή, από τη στιγμή που δήλωσε τον Πέρα Πονς να εκτίσει την τιμωρία του στον αγώνα με την Πάφος FC, προφανώς τον υπολογίζει για βασικό στο «Αμμόχωστος». Την άλλη θέση διεκδικούν οι Μάμας, Λέδες και Σανχούρχο.
Στα άκρα της επίθεσης αναμένεται να αγωνιστούν οι Γκιούρτσο και Φαράζ, με Άλτμαν ή Τρισκόφσκι πίσω από τον Ράφα Λόπες. Αν ο Ούγγρος κριθεί ότι δεν είναι 100% έτοιμος, θα είναι αρχικά στον πάγκο.

Ανδρέας Βεντούρης