Tη Δευτέρα (28/04) το βράδυ συνεχίζονται οι μάχες ανάμεσα στον Παρνασσό και την Sabbianco Aνόρθωση, για τη διεκδίκηση του τίτλου στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Α’ κατηγορίας στο Χάντμπολ.
Ο δεύτερος τελικός της σειράς θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 στο «Σωτήρειο Αθλητικό Κέντρο», έδρα της ομάδας της Αμμοχώστου.
Το συγκρότημα του Στροβόλου, έχοντας κερδίσει τον πρώτο τελικό στην έδρα του με 28-27, προηγείται με 3-1 στις νίκες και θα επιδιώξει να πάρει το διπλό για να κάνει ακόμη έναν βήμα προς τον τίτλο. Από την πλευρά της η «Κυρία» θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να μειώσει στη σειρά, προκειμένου να κυνηγήσει στη συνέχεια ανατροπή των δεδομένων.
Υπενθυμίζεται ότι η πρωταθλήτρια θα αναδειχθεί στις πέντε επιτυχίες.

Τρίτο το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο
Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η υπόθεση κατάληψης της τρίτης θέσης, με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο να κερδίζει το βράδυ της Πέμπτης (25/04) τον ΑΠΟΕΛ στον πρώτο τελικό της σειράς με 31-21 (ημίχρονο 14-11), συμπληρώνοντας τις πέντε απαιτούμενες νίκες. Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, που είχε κερδίσει τους γαλαζοκίτρινους και στις προηγούμενες τέσσερις συναντήσεις τους στην κανονική περίοδο, καταλαμβάνει την τρίτη θέση για τη χρονιά 2023-24, ενώ το ΑΠΟΕΛ είναι τέταρτο.

Ανεβαίνει ο ΑΟ Αραδίππου
Ξεκαθάρισε, επίσης, το θέμα ανόδου από την Β’ στην Α’ κατηγορία, με τον ΑΟ Αραδίππου, μετά τη νίκη του το βράδυ της Πέμπτης (25/04), με 39-32 επί του Handball Club Tσερίου, σε εξ αναβολής αγώνα για την 14η αγωνιστική, να εξασφαλίζει και μαθηματικά την πρώτη θέση, δυο αγώνες πριν από το τέλος. Η ομάδα της Αραδίππου επιστρέφει στην πρώτη τη τάξει κατηγορία μετά από πέντε χρόνια, καθώς η τελευταία του παρουσία ήταν τη σεζόν 2019-20. Σημειώνεται ότι είναι ο πρώτος τίτλος στην δεκάχρονη ιστορία του ΑΟ Αραδίππου.