Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τον Λεβαδειακό (9/11, 20:00) με στόχο το διπλό. Η διαχείριση του Μίτσελ πριν από την ΑΕΚ και η υποψήφια ενδεκάδα.
Ο Μίτσελ έκανε περνούσε από το χέρι του το τελευταίο διήμερο προκειμένου να πείσει τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να αφήσουν πίσω τους το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και να αφοσιωθούν αποκλειστικά στον αγώνα με αντίπαλο τον Λεβαδειακό.
Δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα, καθώς οι παίκτες δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν ακόμη και 48 ώρες μετά το ματς, ότι η πειραϊκή ομάδα με την απόδοση και τις ευκαιρίες που είχε δεν έφυγε με τη νίκη από τη Λεωφόρο.
Οι ερυθρόλευκοι όμως είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν μπροστά και ο στόχος πλέον είναι να πάρουν έξι βαθμούς στα δύο παιχνίδια με τον Λεβαδειακό και την ΑΕΚ μέσα στην εβδομάδα που ολοκληρώνουν τον α΄ γύρο του πρωταθλήματος.
Ο Ισπανός τεχνικός έχει ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές να ξεχάσουν προς το παρόν το ντέρμπι με την ΑΕΚ, τονίζοντας πως περιμένει τον Ολυμπιακό ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι σήμερα στη Λιβαδειά. Εκεί, όπου η πειραϊκή ομάδα θα έχει στο πλευρό της στις εξέδρες περισσότερους από 2.500 οπαδούς.
Άλλωστε, για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχουν πια περιθώρια λάθους. Οφείλει να δώσει συνέχεια στην καλή απόδοση που είχε στο “Απόστολος Νικολαϊδης” και να κερδίσει τα επόμενα παιχνίδια, δείχνοντας στην πράξη ότι είναι διατεθειμένος να διεκδικήσει μέχρι το τέλος το πρωτάθλημα.
Οι ερυθρόλευκοι έστειλαν σαφές μήνυμα στη Λεωφόρο και είναι πιο ενωμένοι, πεισμωμένοι και συσπειρωμένοι από κάθε άλλη φορά τους τελευταίους μήνες για να φτάσουν την κατάκτηση του τίτλου.
Με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός -όπως και οι υπόλοιπες ομάδες της Λίγκας- έχει δύο ματς μέσα σε διάστημα πέντε ημερών στο πρωτάθλημα, ο Μίτσελ είναι αναγκασμένος να προχωρήσει σε μια είδους διαχείριση του έμψυχου δυναμικού.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε, πως η πειραϊκή ομάδα είχε κληθεί να δώσει δύο αγώνες και την περασμένη εβδομάδα (εναντίον της Ναντ και του Παναθηναϊκού), τη στιγμή που οι ανταγωνιστές της είχαν μόνο ένα.
Οπότε ο 59χρονος κόουτς θέλει να έχει όσο το δυνατόν πιο φρέσκους τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει την Κυριακή κόντρα στους κιτρινόμαυρους. Κατά συνέπεια, θα υπάρξουν αλλαγές, αλλά έως ένα βαθμό, διότι ο Ολυμπιακός πρέπει να φύγει από τη Λιβαδειά με τους τρεις βαθμούς.

Το πλάνο για την ενδεκάδα
Σε ό,τι αφορά το πλάνο για την ενδεκάδα, μία πιθανή σύνθεση είναι με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Άβιλα, Ντόι, Ρέτσο, Λάιντνερ, στα χαφ τους Σαμασέκου και Ίνμπομ Χουάνγκ, τριάδα μπροστά τους Μπιέλ, Χάμες, Βρουσάι και στην κορυφή της επίθεσης τον Αραμπί.
Ο Μίτσελ στην τελευταία προπόνηση πριν την αναχώρηση της αποστολής για τη Βοιωτία δοκίμασε και τετράδα στην άμυνα με τους Ανδρούτσο, Παπασταθόπουλο, Καλογερόπουλο, Βρουσάι, ενώ σε ό,τι αφορά την επίθεση σκέφτεται και τις λύσεις των Φορτούνη, Μπόουλερ και Μπακαμπού.
Σε κάθε περίπτωση, ο Ισπανός τεχνικός έχει πολλές λύσεις στα χέρια του ώστε να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, αλλά και να φέρει παίκτες από τον πάγκο που μπορούν να αλλάξουν την ροή του αγώνα. Διαθέσιμοι είναι και οι Εμβιλά, Μασούρας, Α. Καμαρά, Μπουχαλάκης, Κρίστινσον και Παπαδούδης.
Υπενθυμίζεται, ότι εκτός αποστολής έχουν μείνει μία ντουζίνα ποδοσφαιριστές, οι Μαρσέλο, Ρέαμπτσουκ, Σισέ, Βρσάλικο, Κούντε, Ουί Τζο Χουάνγκ, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Τζολάκης, Ντε λα Φουέντε και οι τραυματίες Γκάρι Ροντρίγκες, Μπα και Βαλμπουενά.