Με αφορμή την ήττα της Εθνικής μας ομάδας γυναικών από την Ελλάδα, αξίζει να σημειωθεί ότι αν ήταν στην αποστολή άλλες δύο παίκτριες όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο ίσως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να παρουσιαζόταν πιο ανταγωνιστικό
Δεν ταξίδεψαν με την υπόλοιπη αποστολή στην Ελλάδα οι Ιωάννα Γεωργίου και Εμιλία Ζωμενή, μιας και τους απαγορεύτηκε σήμερα από το Υπουργείο Άμυνας.
Γεωργίου και Ζωμενή συμμετέχουν στη 15ήμερη εκπαίδευση ΣΥΟΠ μετά που έχουν περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις. Αν και προ 24ωρων τους αφέθηκε να νοηθεί από Ταξιαρχία, ΓΕΕΦ ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα με το ταξίδι τους με την αποστολή της Εθνικής Γυναικών, έλαβαν μηνύματα ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει.
Προσπαθώντας οι ίδιες οι παίκτριες, αλλά και ιθύνοντες της Εθνικής μας να βρουν κάποια λύση και να μπορέσουν οι δύο να ταξιδέψουν με την υπόλοιπη αποστολή, δεν άλλαξε η απόφαση του Υπουργείου Άμυνας.
Το είδαμε και αυτό. Να κόβονται ποδοσφαιρίστριες της Εθνικής ομάδας, μέλη της Εθνικής ομάδας για να μην χάσουν μία μέρα εκπαίδευσης.
Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι το αγωνιστικό αλλά το ψυχολογικό. Τα κορίτσια έχουν καταρρακωθεί ψυχολογικά μετά από αυτή την εξέλιξη καθιώς ήρθαν να φορέσουν ξανά την φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος και τους αποκόπηκε το δικαίωμα να νιώσουν αυτή την υπερηφάνεια.

 

 

σ

Φωτογραφίες από ginekeio.com