Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοσανίδας OPAP TECHNO 293 το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό από την 1η μέχρι και τις 5 Νοεμβρίου όπου φιλοξενήθηκαν πάνω από 230 ιστιοπλόοι και συνολικά πέραν των 400 ατόμων (ιστιοπλόοι, συνοδοί, προπονητές) γεμίζοντας χαμόγελα τα θαλάσσια νερά της Λεμεσού, και γενικότερα, αναζωογονώντας παράλληλα τον αθλητικό τουρισμό.

Η μάχη για το βάθρο κράτησε σε αγωνία άπαντες μέχρι και την τελευταία ιστιοδρομία, εκεί όπου όλοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό με στόχο να ανέβουν όσο γίνεται πιο ψηλά στην τελική κατάταξη της κάθε κατηγορίας.

Από Κυπριακής πλευράς στην κατηγορία TPLUS Men ο Ιάκωβος Χριστοφίδης τερμάτισε στην 4η θέση στη δική του κατηγορία (U19) όπου έφθασε πολύ κοντά στο να ανέβει στο βάθρο και στην 10η θέση στη γενική κατάταξη, ενώ ο Σωτήρης Πουρρής τερμάτισε 15ος στην κατηγορία του και 24ος στην γενική κατάταξη. Απ’ την άλλη στην κατηγορία U17 ο Βασίλης Χαραλάμπους ανέβηκε στην 13η θέση.

Στις 19:00 το βράδυ του Σαββάτου είχαμε την τελετή λήξης όπου όλοι οι πρωταγωνιστές αλλά και οι συντελεστές των αγώνων διασκέδασαν και χάρηκαν την άψογη διοργάνωση στην οποία όλα κύλησαν ομαλά και άπαντες έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι εκθειάζοντας τον επαγγελματισμό της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας που κατάφερε να φέρει εις πέρας μία τόσο απαιτητική διοργάνωση.

Στην τελετή λήξης είχαμε και τις απονομές στους τρεις πρώτους της κάθε κατηγορίας με τα παιδιά να παραλαμβάνουν τα μετάλλια τους γεμάτα χαρά, νέες εμπειρίες και συγκίνηση.

Σύντομες ομιλίες στην τελετή λήξης:

Γιάννος Φωτίου (Πρόεδρος Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας):

«Έχουμε φθάσει στο τέλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ιστιοσανίδας OPAP TECHNO 293», ένα ταξίδι γεμάτο «ζωντανές» αναμνήσεις. Έξι μέρες γεμάτες ενθουσιασμό, αντυαγωνισμό και δοκιμασίες για όλους τους ιστιοπλόους. Αυτό που κρατάω απ’ αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα απ’ εσάς τους νεαρούς αθλητές είναι οι σκηνές ταχύτητας, ενέργειες και οι πολύ καλές αποδώσεις. Συγχαρητήρια σε όλους. Θέλω να συγχαρώ την οργανωτική επιτροπή, το προσωπικό, τους εθελοντές, τους αξιωματικούς των αγώνων και την κριτική επιτροπή για την εξαιρετική τους δουλειά» .

Benoit Trequilly (Νέος Πρόεδρος Παγκόσμιας Κλάσης Τechno):

«Η Κύπρος μας φιλοξένησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όλοι οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και πέτυχαν. Μπράβο. Ευχαριστούμε όλο το προσωπικό, του εθελοντές, τους χορηγούς και όχι μόνο για την εξαιρετική τους δουλειά».

Τζιούλη Ιωάννου (Εκ μέρους του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Τύχωνα):

«Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ιστιοσανίδα techno έφθασε στο τέλος του. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την συνεργασία και την παρουσία σας καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Θαυμάζω την επιμονή σας και το πάθος που δείξατε σε αυτό το ταξίδι και εύχομαι έχετε απολαύσει αυτό το ταξίδι, να έχετε συλλέξει πλούσιες αναμνήσεις αλλά το πιο σημαντικό να έχετε μάθει από τα λάθη σας» .

Νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου χορηγοί και επίσημοι επιβιβάστηκαν σε καταμαράν και είδαν από κοντά την προσπάθεια των ιστιοπλόων ζώντας μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία. Θερμές ευχαριστίες στον κ. Νικόλα Επιφανείου για την παραχώρηση του καταμαράν και την εξαιρετική φιλοξενία.

Πιο κάτω παραθέτουμε αναλυτικά όσους ανέβηκαν στο βάθρο σε όλες τις κατηγορίες:

U13

1 Moritz Schleicher (GER)

2 Jan Serafinski-Melsztynski (POL)

3 Gil Shtub (ISR)

U14 BOYS

1 Omer Shemesh (ISR)

2 Adam Koussevitzky (ISR)

3 Pierluigi Caproni (ITA)

U15 GIRLS

1 Naama Palatnik (ISR)

2 Medea Marisa Falcioni (ITA)

3 Yael Merav Hadash (ISR)

U17 BOYS

1 Bruno Bárbara (ESP)

2 Arturo Arauz García (ESP)

3 Shuhei Oyamada (JPN)

U17 GIRLS

1 Azul Sanchez Vallejo (ESP)

2 Nicol Ricanova (CZE)

3 Linda Falkiewicz (POL)

TPLUS MEN

1 Takumi Kuragano (JPN)

2 Taisei Okamoto (JPN)

3 Shinnosuke Naito (JPN)

U19

1 Grigorios Stathopoulos (GRE)

2 Emiel De Clerck (BEL)

3 Finneas Zannaras (GRE)

TPLUS WOMEN

1 Shino Kitahara (JPN)

2 Chino Motoki (JPN)

3 Angelina Medde (ITA)

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα στον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://worlds2022.techno293.org/

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ 5ης ΗΜΕΡΑΣ

https://www.dropbox.com/s/3z26f945ur3yoip/day5.zip?dl=0

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ

https://www.dropbox.com/s/6p3wmov29q0npxu/Closing.zip?dl=0

ΒΙΝΤΕΟ

https://we.tl/t-oYzVGOHYQt

Η Κυπριακή Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ευχαριστεί ξανά θερμά όλους τους χορηγούς που συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή η μεγάλη διοργάνωση με απόλυτη επιτυχία.

Θερμές ευχαριστίες στους κύριους μας χορηγούς:

DIAMOND SPONSOR: ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ

PLATINUM SPONSOR: ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

GOLD SPONSORS: GERMAN ONCOLOGY CENTER & FAMELINE HOLDING GROUP

OFFICIAL BROADCASTER: CABLENET

ACCOMMODATION PARTNER: DELTA WINGS LEISURE

SILVER SPONSORS: SO EASY & PETROLINA

OFFICIAL SPONSORS: TAHE & LIMASSON MARINA

NUTRITION SUPPORTER: HERBALIFE NUTRITION

Θερμές ευχαριστίες και στους υποστηρικτές μας:

SUPPORTERS:

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

CYPRUS OLYMPIC COMMITTEE

WORLD SAILING

OFFICIAL SUPPORTERS:

LIMASSOL TOURISM BOARD

LIMASSOL MUNICIPALITY

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΓΙΟΥ ΤΥΧΩΝΑ