Ανάμεσα στις αποφάσεις που πήρε η διοίκηση της Νέας Σαλαμίνας για την πρόληψη κατά της βίας, αναφέρεται πως «στα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας μας που θα κριθεί απαραίτητο, θα παραχωρείται το 10% της χωρητικότητας του γηπέδου στους φιλοξενούμενους οπαδούς». Τι ακριβώς σημαίνει αυτό και πολύ περισσότερο το «απαραίτητο»; Εξηγούμε:
Καταρχάς, είναι υποχρέωση της κάθε ομάδας να παραχωρεί το 10% της χωρητικότητας της έδρας της στους φιλοξενούμενους. Το «Αμμόχωστος» έχει χωρητικότητα 4200 θέσεις. Βάσει κανονισμού θα μπορούσαν οι ερυθρόλευκοι να δίνουν 420 εισιτήρια, ωστόσο για διάφορους λόγους (οικονομικούς κ.λ.π), ως γνωστόν παραχωρούσαν ως τώρα ολόκληρο το πέταλο, που έχει χωρητικότητα 1460 θέσεις. Με άλλα λόγια, έδιναν ουσιαστικά το 35%. Με βάση ωστόσο την τελευταία απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, αυτό δεν θα ισχύει πλέον για όλα τα παιχνίδια.
Σε κάποια ματς η Νέα Σαλαμίνα θα παραχωρεί μεγαλύτερο ποσοστό από το 10% και σε άλλα ακριβώς το 10% της χωρητικότητας του πετάλου, δηλαδή 420 εισιτήρια κι όχι 1460. Το κριτήριο (μεταξύ άλλων) θα είναι η απόφαση της Αστυνομίας για τον εκάστοτε αγώνα, κατά πόσον τον θεωρεί υψηλού κινδύνου ή όχι…

Ανδρέας Βεντούρης