H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπαιξε με τη… φωτιά απέναντι στην Άστον Βίλα, όμως Ράσφορντ και Φερνάντες βγήκαν μπροστά και οδήγησαν την ομάδα του Έρικ τεν Χαγκ σε νίκη-πρόκριση (4-2) στους 16 του Λιγκ Καπ.
Για 65 λεπτά η αποστολή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στην Άστον Βίλα έμοιαζε κάτι παραπάνω από επικίνδυνη. Οι «χωριάτες» του Ουνάι Έμερι έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο και κρατούσαν την τύχη του αγώνα στα δικά τους χέρια.
Αυτό γιατί προηγούνταν με 1-2, χάρη σε τέρματα από τον Ουάτκινς στο 48′ μετά από πάσα του Ράσμεϊ, αλλά και αυτογκόλ του Νταλό στο 61ο λεπτό, που έβαλε και πάλι μπροστά τους φιλοξενούμενους. Στο 49ο λεπτό ο Μαρσιάλ πήρε την ασίστ από τον Φερνάντες και ισοφάρισε προσωρινά για την Γιουνάιτεντ.
Οι παίκτες του τεν Χαγκ, όμως δεν έμειναν πίσω. Αντιθέτως, ανέβασαν στροφές στο παιχνίδι τους. Η παρουσία των Ράσφορντ και Φερνάντες, αλλά και η ποιότητα του νεαρού Γκαμάτσο έπαιξε ρόλο στο τελευταίο 25λεπτο, με τους «κόκκινους» διαβόλους να κυριαρχούν.
Στο 67ο λεπτό ο Ράσφορντ σκόραρε και ισοφάρισε σε 2-2, δίνοντας σημαντική ώθηση στην Γιουνάιτεντ, που από εκείνο το σημείο πίεσε ακόμα περισσότερο.
11 λεπτά αργότερα ήρθε η ολική ανατροπή σκηνικού. Ο Γκαμάτσο βρήκε τον Φερνάντες, με τον Πορτογάλο άσο να γράφει το 3-2 και να βάζει τις βάσεις πρόκρισης για την ομάδα του. Κερασάκι στην… τούρτα το τέρμα του ΜακΤόμινεϊ, στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, έπειτα από την 2η ασίστ του Γκαμάτσο στο παιχνίδι.
Με αυτό τον τρόπο η Γιουνάιτεντ ξεπέρασε το εμπόδιο της Άστον Βίλα και έβαλε πλώρη για τους 16 του Λιγκ Καπ Αγγλίας.