Η χθεσινή ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της Ανόρθωσης δεν έκανε κανέναν σοφότερο. Έμοιαζε περισσότερο, κατά την ταπεινή μου άποψη, «να βγάλουμε την υποχρέωση». Που βγήκε για να… βγει. Προσωπικά έχω χωρίσει την εν λόγω ανακοίνωση σε τέσσερα σκέλη:

-Πρώτον: Σωστά η διοίκηση έστειλε μήνυμα στήριξης. Με την πάροδο έξι αγωνιστικών, όσο στραβά κι αν ήταν τα αποτελέσματα, δεν είναι δυνατόν τα πλάνα να γίνονται… αεροπλάνα, πολύ περισσότερο δε όταν μόλις μία βδομάδα νωρίτερα προχώρησες σε αλλαγή προπονητή. Ορθότατα λοιπόν, όπως σημειώνεται, του δίνει τον απαραίτητο χρόνο. Απ’ εκεί και πέρα, το ότι «η διοίκηση δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε τομές», ομολογώ ότι τη θεωρώ ως μία τυπική τοποθέτηση, από τη στιγμή που αποφασίζει, προς το παρόν τουλάχιστον, να συνεχίσει με το υφιστάμενο μοντέλο λειτουργίας.

-Δεύτερον: Η οικογένεια Πουλλαΐδη επανέλαβε για πολλοστή φορά πως εάν προκύψει μία σοβαρή πρόταση από οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να εμπλακεί στο μετοχικό σχήμα, είναι πρόθυμη να τη συζητήσει και να την αξιολογήσει. Έχω την άποψη πως ήταν εντελώς αχρείαστη μία τέτοια τοποθέτηση, ακριβώς διότι δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που προκύπτουν ψίθυροι ή διαμαρτυρίες από μερίδα του κόσμου προς την πλευρά του προέδρου, να επαναλαμβάνεται συνεχώς το ίδιο πράγμα. Είναι γνωστό άλλωστε ότι δεν ενδιαφέρεται κανείς, οπόταν είναι εντελώς αχρείαστο να επαναλαμβάνει την ίδια θέση, που είναι γνωστή εδώ και (αρκετό) καιρό…

-Τρίτον: Η διοίκηση καταδίκασε τα όσα συνέβησαν μετά το τέλος του αγώνα με τον Απόλλωνα, όμως θα ήταν πιο σωστή αν το έπραττε ΚΑΙ μετά το τέλος της αναμέτρησης με την ΑΕΚ. Διότι όσα έγιναν στην «Αρένα» (είτε ήταν στο ΓΣΠ ή στο Δασάκι ή οπουδήποτε άλλού, δεν έχει την παραμικρή σημασία), επίσης «δεν μας τιμούν ως Ανορθωσιάτες, αμαυρώνουν το όνομα του Σωματείου μας, δεν συνάδουν με την Ιστορία του και δημιουργούν αρνητική δημοσιότητα γύρω από την ομάδα». Οι αρνητικές πράξεις ή τα επεισόδια δεν έχουν βαθμό μέτρησης ανάλογα με το πού συμβαίνουν, διότι πολύ απλά, αν γίνουν παραδίπλα, πολύ πιθανόν να γίνουν και στο δικό σου σπίτι. Όπως κι έγινε.

-Τέταρτον: Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως «ο κόσμος πρέπει να κλείσει τα αυτιά του σε ψιθύρους και ανακρίβειες που μόνο σκοπό έχουν να προκαλέσουν επιπρόσθετη αναστάτωση στην ομάδα». Γενικό, αόριστο κι ομολογώ πως δεν έχω αντιληφθεί ποιες είναι αυτές οι ανακρίβειες που προκαλούν αναστάτωση και κυρίως, από πού προέρχονται. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η αοριστολογία δεν βοηθάει και καλό θα ήταν να αποφευχθεί.

Υ.Γ. Καμία αναφορά στην ανακοίνωση στο όνομα του Νεόφυτου Λάρκου ή έστω στον «αθλητικό διευθυντή»…

Ανδρέας Βεντούρης