Ο Νιλ Λένον παραχώρησε διάσκεψη τύπου  ενόψει της αναμέτρησης της Ομόνοιας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ΓΣΠ για την 3η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ.
Όλα όσα είπε:
Αρχικά: «Είναι προνόμιο να αντιμετωπίζεις τη Γιουνάιτεντ. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Περιμέναμε από την ώρα της κλήρωσης αυτό το ματς. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε κάτι από την αναμέτρηση και απ’ τον όμιλο. Παίζουμε απέναντι σε μια ομάδα με παίκτες παγκόσμιας εμβέλειας. Είναι κάτι που ονειρευόμασταν και οι παίκτες και εγώ, να αγωνιστούμε απέναντι σε τέτοιον αντίπαλο».

Τι χρειάζεται να κάνει η Ομόνοια για να πάρει κάτι από το ματς: «Να σκοράρουμε περισσότερα γκολ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (σ.σ. γέλια). Θα χρειαστεί να είμαστε στο ψηλότερο επίπεδο μας. Θα χρειαστεί ο Φαμπιάνο να κάνει μια μεγάλη παρουσία όπως κάνει συνήθως. Πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι στην άμυνα και στις αντεπιθέσεις. Το κίνητρο δεν θα είναι πρόβλημα γιατί παίζουμε με μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Χρειαζόμαστε ενέργεια, συγκέντρωση και πολύ καλή φυσική κατάσταση. Δεν πρέπει απλώς να απολαύσουμε τη στιγμή. Γενικά οι προπονήσεις αυτές τις μέρες ήταν απολαυστικές και πρέπει να βγάλουμε την ίδια ενέργεια στον αγώνα».

Πώς νιώθει στην Κύπρο, για το γεγονός πως νίκησε με τη Σέλτικ τη Γιουνάιτεντ αλλά και με τη Λέστερ: «Απολαμβάνω την παρουσία μου εδώ. Είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Διεκδικούν το πρωτάθλημα τέσσερεις με πέντε ομάδες. Απόλαυσα πέρσι την κατάκτηση του κυπέλλου. Ζήτησα ένα σέξι γκρουπ στην κλήρωση και ήρθε. Απέναντι στη Σοσιεδάδ μπορούσαμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, δεν ήμασταν καλοί απέναντι στη Σέριφ. Παίζει σημαντικό ρόλο και η ψυχολογία. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο ματς και όχι στον θόρυβο γύρω από αυτό. Θα είναι τρομερό για την Ομόνοια αν καταφέρουμε να πετύχουμε κάτι κόντρα στη Γιουνάιτεντ. Είναι δύσκολο να κρατήσεις την ομάδα προσγειωμένη αλλά όταν μπεις στο γήπεδο πρέπει να είσαι ανταγωνιστικός. Υπάρχουν όλα τα συστατικά να δημιουργήσουμε μια ωραία βραδιά. Θέλουμε να κάνουμε μια καλή παρουσία αύριο».

Πώς είναι το κλίμα στην ομάδα: «Είναι εξαιρετικό. Με τις νίκες στο πρωτάθλημα και την εμφάνιση κόντρα στη Σοσιεδάδ που ήμασταν αρκετά καλή. Ανυπομονούμε για τον αγώνα. Η Γιουνάιτεντ έχει την προσοχή και τα φώτα στραμμένα πάνω της αλλά έχουμε και εμείς καλούς παίκτες που παίζουν στις Εθνικές τους ομάδες». 

Για τα αγωνιστικά: «Ο Μπασιρού είναι τραυματίας και θα είναι έξω για 4-6 βδομάδες. Ο Κασάμα είναι σχεδόν έτοιμος, ίσως το παιχνίδι αύριο είναι λίγο νωρίς για αυτό και ο Ψάλτης θα είναι εκτός επίσης, είχε ένα μυϊκό τραυματισμό». 

Για τη βαριά ήττα της Γιουνάιτεντ από τη Σίτι: «Δεν είναι καλό για εμάς. Ομάδες όμως, σαν τη Γιουνάιτεντ μπορούν να ανταπεξέλθουν γρήγορα. Είναι μια μεταβατική περίοδος για την ομάδα αλλά νίκησε την Άρσεναλ και τη Λίβερπουλ. Η Σίτι μπορεί να κάνει αυτό το πράγμα σε οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο, οποιαδήποτε στιγμή». 

Για τον Κριστιάνο: «Δεν μπορείς να τον κρατάς έξω για πολύ. Η Μάντσεστερ θα χρειαστεί τον Κριστιάνο μέσα στη σεζόν. Είναι φανταστικό που θα τον έχουμε εδώ, είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία. Δεν θα παίξει για πολλά χρόνια ακόμα και θα είναι εξαιρετικό που θα τον δούμε στην Κύπρο. Το ποδόσφαιρο είναι το νούμερο ένα άθλημα στην Κύπρο και υπάρχει πολύ ενδιαφέρον για το Αγγλικό ποδόσφαιρο εδώ». 

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ