Η Τσέλσι δέχθηκε τέσσερα γκολ στο Amex, τα δυο εξ αυτών… από δικούς της ποδοσφαιριστές και η Μπράιτον πήρε τεράστια νίκη επί των «μπλε» με το τελικό 4-1, προκαλώντας θλίψη στον Γκρέιαμ Πότερ στην επιστροφή του σε αυτό το γήπεδο ως αντίπαλος. Γκολ με Σίτι, Λίβερπουλ και Τσέλσι ο Τροσάρ, που είχε ανοίξει το σκορ από το 5ο λεπτό.
Η Τσέλσι σοκαρίστηκε απόλυτα στο Amex. Στην επιστροφή του Γκρέιαμ Πότερ σε αυτό το γήπεδο, οι οπαδοί της πρώην ομάδας του έφτασαν στο σημείο να τον ειρωνεύονται με το πιο πλατύ τους χαμόγελο από τη στιγμή που είχαν φτάσει στο 3-0 από το πρώτο μέρος! Το γκολ του Τροσάρ στο 5′ που πλέον έχει σκοράρει απέναντι σε Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι και έχει πετύχει τα πέντε πρώτα γκολ ενός νέου κόουτς σε ομάδα της Πρέμιερ, έβαλε μπροστά τους «γλάρους».
Στο 14′ ο Λόφτους – Τσικ έβαλε άσχημα το πόδι για το αυτογκόλ και το 2-0 από εκτέλεση κόρνερ και στο 43′ το ίδιο έκανε και ο Τσάλομπα για το 3-0 σε γύρισμα του Εστουπινιάν. Οι «μπλε» μετά το δεύτερο γκολ που είχαν πετύχει προσπάθησαν κυρίως με τους Γκάλαχερ και Πούλισικ να μειώσουν για να ξαναμπούν στο ματς, αλλά εκεί «μίλησε» ο Σάντσεθ με εντυπωσιακές αποκρούσεις.
Στην ανάπαυλα ο Κέπα έχοντας αποκομίσει πρόβλημα αντικαταστάθηκε από τον Μεντί και η Τσέλσι το… ιδανικό, αν μπορεί να θεωρηθεί έτσι, σενάριο κατάφερε να το επιβεβαιώσει με την κεφαλιά του Χάβερτς στο 48ο λεπτό από σέντρα – ξυράφι του Γκάλαχερ.
Οι «μπλε» εμφανίστηκαν με περισσότερη ενέργεια στο δεύτερο μέρος, όμως, μόνο εύκολο δεν ήταν ν’ ανέβουν όλο αυτό το βουνό που είχε δημιουργηθεί για εκείνους από τα τρία τέρματα που είχαν πετύχει οι «γλάροι». H ομάδα του Ντε Τζέρμπι δεν ανησύχησε ιδιαίτερα από την γρήγορη μείωση του σκορ, διαχειρίστηκε το παιχνίδι με σωστή άμυνα, η Τσέλσι δεν είχε την φρεσκάδα και την ζωντάνια για να κάνει κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη διαφορά στο παιχνίδι.
Και κάπως έτσι, με τον κόσμο των γηπεδούχων να… ρωτάει από την εξέδρα τον Πότερ για το σκορ, η Μπράιτον πήρε σπουδαία νίκη και άφησε τους «μπλε» με σκυμμένο το κεφάλι φτάνοντας στο τελικό 4-1 με το εύκολο τελείωμα του Γκρος με εξουδετερωμένο τον Κέπα στις καθυστερήσεις.

ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ 2-3 ΤΟΤΕΝΑΜ
Μπορεί το τρίποντο απέναντι στη Μπόρνμουθ να ήταν ένα από τα ματς που δεδομένα είχε σημειώσει στο μπλοκάκι του ο Αντόνιο Κόντε, όμως ποιος είπε πως αυτό ήρθε εύκολα για την Τότεναμ, καθώς το τελικό 3-2 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις, ύστερα από πολύ… κόπο και αναρίθμητα κόρνερ!
Πώς όμως φτάσαμε στο σημείο να γίνει το 2-0… 3-2, στις καθυστερήσεις, ύστερα από ένα «σφυροκόπημα» στο τελευταίο μισάωρο; Ο λόγος είναι ότι πραγματοποιούσε μία πολύ κακή εμφάνιση μέχρι και το 50ο λεπτό, αλλά από εκεί και μετά, η Τότεναμ θύμισε πραγματικά μία ομάδα που διεκδικεί την τετράδα.
Ο Μουρ έβαλε την μπάλα στα δίχτυα στο 22ο λεπτό, ύστερα από ασίστ του Ταβερνιέρ, για να έρθει ο ίδιος παίκτης, μετά από μισή ώρα, και να κάνει το 2-0 στο 50’, αναγκάζοντας το σύνολο του Αντόνιο Κόντε να βγει μπροστά και επί της ουσίας να κάνει κάτι, για το οποίο δεν φημίζεται.
Το θετικό της υπόθεσης ήταν πως οι Λονδρέζοι μείωσαν άμεσα με τον Σεσενιόν και το γκολ του 57ου λεπτού, τους έδωσε δύναμη για τη συνέχεια. Και ο στόχος επιτεύχθηκε στο 73’, όταν μία τραγική έξοδος του Ντέιβις, επέτρεψε στον Ντέιβις να ισοφαρίσει με το κεφάλι, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ στην φετινή Premier League.
Ακολούθησε μεγάλη πίεση και στο 19ο κόρνερ των φιλοξενούμενων, οι γηπεδούχοι «κάηκαν», με τον Μπεντανκούρ να σκοράρει στις καθυστερήσεις και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα, η Κρίσταλ Πάλας πανηγύρισε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο κόντρα στη Σαουθάμπτον με 1-0, η οποία μία εβδομάδα πριν, «κόντραρε» την Άρσεναλ. Οι «αετοί» του Πατρίκ Βιεϊρά κυριάρχησαν στην συνάντηση και παρότι δεν προηγήθηκαν στο καλό τους διάστημα, με τον Έζε και τον Έντουαρντ, ήρθε ο δεύτερος να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ.
Εκμεταλλεύτηκε το λάθος των φιλοξενούμενων, η Πάλας βγήκε μπροστά και ο Μίτσελ του γύρισε ιδανικά την μπάλα, για να κάνει το 1-0 στο 38ο λεπτό. Η καλύτερη φάση της Σαουθάμπτον έλαβε χώρα στο 51’, με τον Άρμστρονγκ, αλλά το σκορ διατηρήθηκε αναλλοίωτο μέχρι τέλους, στέλνοντας τους γηπεδούχους στην 10η θέση, με την 4η νίκη τους στην σεζόν.
Τέλος, Μπρέντφορντ και Γουλβς έμειναν στο 1-1, το οποίο διαμορφώθηκε σε έξι λεπτά, με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.
Ο Μπεν Μι σκόραρε για πρώτη φορά μετά το 4-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και άνοιξε το σκορ, αλλά ο Νέβες ισοφάρισε στο 52’ με υπέροχο πλασέ και οι «λύκοι» έφυγαν με τον ένα βαθμό από το Community, στην πρώτη τους ισοπαλία μετά από 7 παιχνίδια.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ 4-0 ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ

Η Νιούκαστλ δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στην Άστον Βίλα, με τον Ουνάι Έμερι που αναλαμβάνει από την προσεχή Τρίτη να μένει απόλυτα ικανοποιημένος από την ενέργεια που έβγαλαν οι παίκτες της νέας του ομάδας στον αγωνιστικό χώρο.
Αμφότερες έδειχναν σημάδια πρόθεσης να φτιάξουν κάτι καλό στον αγωνιστικό χώρο, αλλά έλειπε η ποιοτική τελική πάσα και η σωστή στιγμή για ν’ απειληθεί σημαντικά η εστία. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Άσλεϊ Γιάνγκ βρήκε τη μπάλα με το χέρι, ο Καλούμ Γουίλσον την έστησε στην άσπρη βούλα, σκόραρε και το St. James’ Park… «εξερράγη»!
Ήταν η μέρα του Γουίλσον που έστειλε ξανά τη μπάλα στα δίχτυα λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους. Αυτή τη φορά από κόρνερ που εκτελέστηκε με κοντινή πάσα, ο Τρίπιερ έκανε το γέμισμα και ο Άγγλος επιθετικός με κεφαλιά έγραψε το 2-0 για τις «καρακάξες» στο 56ο λεπτό. Και προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, οι οπαδοί στις εξέδρες ξεκίνησαν νέο πάρτι, αφού είδαν στο 59ο λεπτό τον Ζοέλιντον να σκοράρει από το ριμπάουντ σε προσπάθεια του Γουίλσον που απέκρουσε ο Όλσεν, γράφοντας το θριαμβευτικό 3-0!
Και σιγά μην είχε stop! Ήρθε και τέταρτο τέρμα, με υπέροχο σουτ του Αλμιρόν στο 67′ για να κλείσει το σκορ (4-0) στο παιχνίδι. Δοκάρι είχε ο Τζέικομπ Μέρφι, με αποτέλεσμα να μην ξεφύγει ακόμα περισσότερο η κατάσταση για τους «χωριάτες».