Η Ανόρθωση παρουσίασε τον νέο της προπονητή Τσίσκο Μουνιόθ. Στο πάνελ βρισκόταν και  ο αθλητικός διευθυντής της Κυρίας, Νεόφυτος Λάρκου, ο οποίος έδωσε απαντήσεις. Ο Ισπανός κόουτς τόνισε πως η ομάδα πρέπει να μπει σε μια σειρά, ξεκαθάρισε πως έχει καλό ρόστερ, ενώ τόνισε πως οι φιλοδοξίες του ταιριάζουν με αυτές της Ανόρθωσης.
Διαβάστε και δείτε όλα όσα έγιναν στη διάσκεψη τύπου:

ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΛΑΡΚΟΥ: «Καλωσορίσατε στην παρουσίαση του Τσίσκο Μουνιόθ. Αν πετύχει αυτός πετυχαίνει και η Ανόρθωση. Ως οικοδόμημα έχουμε ένα στόχο και αυτός είναι μα μείνουμε όλοι μαζί. Σε μια δύσκολη στιγμή δείχνεις τον χαρακτήρα που είσαι φτιαγμένος. Ατομικά και ομαδικά. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια και εμείς του δώσαμε κάτι κατώτερο από αυτό που έπρεπε. Όλοι σε αυτό το οικοδόμημα και εγώ προσωπικά, έχουμε ένα μέλημα. Να πετύχουμε. Έχουμε 31 αγωνιστικές μπροστά μας συν τα ματς του κυπέλλου για να το πράξουμε αυτό».

ΤΣΙΣΚΟ ΜΟΥΝΙΟΘ: «Ευχαριστώ όλους στην ομάδα που μου έδειξαν εμπιστοσύνη και με επέλεξαν. Γνωρίζω καλά την ιστορία και τις φιλοδοξίες της ομάδας και ταυτίζονται με τις δικές μου. Ο κόσμος μου έστειλε πολλά μηνύματα και θέλω να τους βγάλω ασπροπρόσωπους. Υπάρχει μια καλή σύνδεση με τους παίκτες σε αυτές τις δύο μέρες. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στον κόσμο, να μείνει δίπλα στην ομάδα».

Για τη φιλοσοφία του: «Η λέξη κλειδί είναι η ισορροπία. Είμαι χαρούμενος με τους ποδοσφαιριστές που βρήκα εδώ. Έχουμε μια καλή επικοινωνία. Θέλω να δίνουν το 100% σε κάθε ματς και αν το κάνουν αυτό θα είναι καλύτερα. Πρέπει να βάλουμε στοιχεία στο παιχνίδι μας. Να κρατάμε την μπάλα και να απολαμβάνουμε το παιχνίδι. Πολλές φορές επιλέγω το 4-3-3 για σύστημα».

Τι θέλει να αλλάξει: «Είναι η στιγμή να δώσουμε θετικά μηνύματα στον κόσμο. Είναι σημαντικό όλοι να καταλάβουν τη διαδικασία και τον τρόπο που πρέπει να αγωνίζονται. Πιστεύω στους παίκτες. Κάποιες φορές θα νικήσουμε, κάποιες άλλες θα χάσουμε αλλά πρέπει να το απολαμβάνουμε το παιχνίδι. Αυτό είναι η πραγματικότητα. Χρειαζόμαστε χρόνος. Αυτή είναι η κατάσταση. Οι παίκτες πρέπει να βγουν από τη ζώνη άνεσης τους. Τη Δευτέρα έχουμε ένα σημαντικό αγώνα και αν νιώσουμε τον παλμό από τους οπαδούς μας τότε θα είμαστε έτοιμοι για τη νίκη».

Ποιοι οι στόχοι του: «Είναι απλή η απάντηση. Ο σύλλογος αυτός είναι ο πιο ιστορικός της Κύπρου και θέλω να πετύχω. Δεν ξέρω πόσα γνωρίζετε για εμένα αλλά είμαι νικητής. Νικητής δεν σημαίνει θα κερδίζεις πάντα αλλά να παλεύεις για να βγεις νικητής. Δεν μου αρέσουν τα ψέματα και δεν θα πω μεγάλα λόγια. Έχουμε ένα σημαντικό ματς μπροστά μας και επικεντρωνόμαστε σε αυτό».

Για τις απολύσεις προπονητές: «Δεν είναι κυπριακό φαινόμενο. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα ανά το παγκόσμιο. Παντού συμβαίνει αυτό».

Για την έδρα της ομάδας: «Όταν παίζουμε στην έδρα μας υπάρχει πίεση του αποτελέσματος και πρέπει αυτό να το αφήσουμε αυτό και να πάει προς τον αντίπαλο. Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι πως ο κόσμος που θα έρχεται στο γήπεδο να σπρώχνει την ομάδα στη νίκη. Ειδικά το πρώτο 15λεπτο, θέλω να έχουν παλμό και φωνή. Από εκεί και πέρα είναι δική μου δουλειά για να ετοιμάσω τους παίκτες. Αυτή η σύνδεση ομάδας-κόσμου θα μας βοηθήσουν να βελτιωθούμε όλοι».

Πόσο χρόνος θα χρειαστεί: «Δεν μπορώ να ξέρω πόσο χρόνος θα χρειαστεί. Αυτή τη στιγμή απολαμβάνω την προσοχή των ποδοσφαιριστών. Αυτή η διαδικασία πρέπει να περάσει μέσα από νίκες. Μπορεί να πάρει ένα μήνα, μια βδομάδα ή και παραπάνω. Δεν μπορώ να γνωρίζω».

Για το τι γνωρίζει για τον Νταβίντ Καταλά και τον Απόλλων: «Η ομάδα μας έχει και τους παίκτες και τη διάθεση να παίζει με διαφορετικά σχήματα, αλλά δεν θα σας αποκαλύψω πως θα παίξω γιατί θα δώσω πληροφορίες στον αντίπαλο. Όσον αφορά τον Απόλλων, έχουν καλή αντίληψη, παίζουν στον χώρο. Έχουν τέσσερεις με πέντε μήνες παραπάνω δουλειάς από εμάς. Εμείς έχουμε λίγο χρόνο για να δουλέψουμε με τους ποδοσφαιριστές και πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να τους στείλουμε το σύνθημα της νίκης. Το σημαντικό είναι να προετοιμαστούμε για να πάρουμε τη νίκη».

Αν ήταν στις κερκίδες του «ΑΕΚ Αρένα»: «Το θεωρώ μέρος της δουλειάς μου να παίρνω πληροφορίες. Ήξερα πως η Κύπρος είναι ένα πρωτάθλημα που ενδιαφέρει τους Ισπανούς προπονητές. Όταν μένεις σπίτι σου, μένεις πίσω. Εγώ ήθελα να έχω τις δυνατές πληροφορίες που μπορούσα. Γι’ αυτό έγινε ότι έγινε».

Για το ρόστερ: «Έχουμε ταλέντα στο ρόστερ και τώρα είναι η στιγμή να τους δώσουμε ευκαιρία και να έχουμε ισορροπία. Πρέπει να τους βοηθήσω να παίζουν καλύτερα ως ομάδα. Πρέπει να κρατάμε το μηδέν στην άμυνα και να σκοράρουμε γκολ. Πρέπει να βάλουμε την ομάδα σε μια σειρά. Όταν γίνει αυτό θα απολαμβάνει καλύτερα το παιχνίδι. Πρέπει να αγωνίζονται όλοι μαζί ως τοπ ομάδα. Υπάρχει το τοπ ατομικό επίπεδο όπως έχει ο Ουάρντα αλλά πρέπει να είμαστε στο κορυφαίο επίπεδο ως ομάδα».

Για τον Λόρια:  «Η σχέση μας πάει πίσω 10 χρόνια. Τον εκτιμώ ως άνθρωπο αλλά είμαι προπονητής του και θα έχει την ίδια διαχείριση με τους υπόλοιπους. Θέλω να ευχαριστώ τους πάντες που με βοήθησαν να ενσωματωθώ γιατί δεν είναι εύκολο το να έρχεσαι σε μια ξένη χώρα, χωρίς να γνωρίζεις κανένα».

ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΛΑΡΚΟΥ:
Για το ότι το πλάνο δεν δούλεψε έως τώρα: «Η ερώτηση έχει βάθος. Αξιολογήθηκαν τα δεδομένα. Η εικόνα μας δεν ήταν ικανοποιητική και έπρεπε να γίνουν ενέργειες ώστε η ομάδα να μπει στις βάσεις που επιθυμούν. Αν αναφέρεστε στις δικές μου ευθύνες, είμαι ένας άνθρωπος που αναλαμβάνω ευθύνες και κάποιων άλλων. Είναι μέσα στις ευθύνες μου να προσπαθώ και να δουλεύω για την ομάδα. Αν δεν μπορώ να δουλέψω εδώ θα το κρίνω ή εγώ ή η ομάδα. Να είστε βέβαιος δεν είμαι ανεύθυνος. Είμαι πολύ υπεύθυνος. Η απόφαση του Μίλανιτς αποφασίστηκε την Κυριακή το πρωί μετά τη συνάντηση που είχαμε μαζί του. Το πλάνο δεν σταματά ποτέ να δουλεύει. Ρωτήστε τον προπονητή αν ήταν στην κερκίδα».

Για το υπόλοιπο προσωπικό: «Δεν έχει αποφασιστεί κάτι άλλο για το υπόλοιπο προσωπικό. Θα δούμε τις επόμενες μέρες τι θα γίνει».

Για τον προγραμματισμό που έγινε: «Δεν θέλω να επεκταθώ. Όπως είπα και πριν ο προγραμματισμός δεν σταματά ποτέ. Δεν έχει νόημα να λέμε πως υπάρχουν ανέτοιμοι παίκτες στην Ανόρθωση».

Για τους Λάζαρο και Ουάρντα: «Εδώ πρέπει να διαχωρίσουμε τις ευθύνες μου και τι γνώση διαθέτω. Νομίζω είναι απάντηση του προπονητή».

Για την κριτική που δέχεται: «Μπορείς να μην κάνεις κάτι για να μην δέχεσαι κριτική. Η δουλειά μας είναι να δουλεύουμε πίσω από κλειστές και να παίρνουμε αποφάσεις.  Δεν έχει νόημα να συζητάμε τώρα λεπτομέρειες και να ανοίγουμε αχρείαστα κεφάλαια.  Είμαστε μια μεγάλη ομάδα και σεβόμαστε τους πάντες αλλά την ίδια ώρα έχουμε την υποχρέωση να γινόμαστε καλύτεροι γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος να εξελιχθείς και να λύσεις τα προβλήματα σου άμεσα». 

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ