Το ΑΠΟΕΛ παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον Αρχάγγελο. Η ιστοσελίδα μας έδωσε το παρών και σας μεταφέρει όλα όσα  λέχθηκαν.

ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ
«Είχαμε προσπαθήσει ξανά να συνεργαστούμε πριν 2-3 χρόνια, τώρα έχω την τιμή να έχουμε μαζί μας τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Δεν χρειάζεται να σας τον συστήσω, ξέρετε όλοι ποιος είναι από το πέρασμα του στην Κύπρο, στον Ερυθρό Αστέρα και τον Πανιώνιο. Ελπίζω ότι θα κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Έχω πλήρη εμπιστοσύνη στον προπονητή μας και στο τεχνικό του επιτελείο».

ΒΛΑΝΤΑΝ ΜΙΛΟΓΕΒΙΤΣ
Πρώτο σχόλιο
: «Πριν από 7 χρόνια είχαμε την πρώτη μας επαφή, αλλά ο ποδοσφαιρικός δρόμος με πήρε κάπου αλλού. Είχα μεγάλη επιθυμία να έρθω στο ΑΠΟΕΛ. Δεν θα ακούσετε μεγάλα λόγια από μένα, δεν μιλάω πολύ. Είδα το παιχνίδι με την Καρμιώτισσα, κάναμε δύο προπονήσεις, πρέπει να ξεχάσουμε όλα όσα έχουν γίνει ως τώρα. Έγιναν και καλά πράγματα, δεν είναι όλα μαύρα. Θέλω όλοι να είναι θετικοί. Να στέκονται δίπλα στην ομάδα. Οι φίλαθλοι έδωσαν μεγάλη στήριξη στην ομάδα στο παρελθόν. Στο αγωνιστικό, θέλω να επισημάνω κάποια πράγματα. Υπάρχει ποιότητα στην ομάδα. Για κάποιους λόγους, παίκτες-κλειδιά έπρεπε να πάρουν στην πλάτη τους την ομάδα. Δεν είναι εύκολο, κάποιοι προέρχονται από τραυματισμούς. Πρέπει να τα βάλουμε σε τάξη. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα βελτιώσουμε τα πράγματα και θα φέρουμε το ΑΠΟΕΛ εκεί που αξίζει».

Για την εικόνα που έχει για το ΑΠΟΕΛ: «Είμαι αρκετά πληροφορημένος. Το ποδόσφαιρο είναι και στο ψυχολογικό κομμάτι, παίζει μεγάλο ρόλο. Εκτός από ομαδική ομιλία θα έχω σίγουρα πολλά τετ α τετ με τους παίκτες. Το ΑΠΟΕΛ έχει αρκετά καλούς και ποιοτικούς παίκτες. Αυτή την αγωνιστική ταυτότητα που θέλω να περάσω στην ομάδα, σίγουρα θέλω να είναι 100% έτοιμη η ομάδα, αλλά κακά τα ψέματα, ομάδες όπως το ΑΠΟΕΛ, αρχίζουν νωρίς τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, αργούν παίκτες να έρθουν στην προετοιμασία κι όλα αυτά δημιουργούν προβλήματα. Έχουμε παίκτες-κλειδιά, που βασίζεται η αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας και πρέπει να βρουν τη φόρμα τους. Δουλειά μου είναι να πάρω το 100% από τους παίκτες».

Για το στόχο: «Θέλουμε να παίξουμε πιο ωραίο ποδόσφαιρο, αλλά μια ομάδα που κυνηγάει το πρωτάθλημα θέλει το αποτέλεσμα. Αυτό είναι που μετράει. Έχουμε πολλούς παίκτες στο ρόστερ και δουλειά μου είναι να τους εκμεταλλευτούμε».

Γιατί δεν ήρθε πριν 2-3 χρόνια στο ΑΠΟΕΛ: «Δεν χρειάζεται να μιλήσω για το παρελθόν, βασικός λόγος είναι ότι ήθελα να επιστρέψω στην πατρίδα μου».

Αν πιστεύει ότι το ΑΠΟΕΛ μπορεί να πετύχει τους στόχους του: «Αν δεν το πίστευα, δεν θα διάλεγα αυτή τη δουλειά. Κρίνεσαι κάθε αγωνιστική, είναι πολύ δύσκολο αλλά και όμορφο. Δεν μπορώ να μιλήσω για το τι θα γίνει στο μέλλον, αλλά αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δώσει το 100% των δυνάμεών μου. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο, να δημιουργώ με τους ποδοσφαιριστές, μέσα από τη δουλειά θα φανεί. Πιστεύω πολύ στον εαυτό μου και στην ομάδα μου. Θα κάνω τα πάντα για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Για το τι πρόλαβε να μάθει για το ΑΠΟΕΛ: «Έχω μαζέψει πολλές πληροφορίες, ξέρω τα πάντα. Θα μας πάρει χρόνο, είναι και θέμα ψυχολογίας και αποτελεσμάτων».

Τι πρέπει να αλλάξει και τα αγωνιστικά προβλήματα: «Αυτό θα μιλήσω με τους παίκτες μου. Δεν μπορώ να πω ότι υπάρχει ένα μεγάλο σημείο. Σε όλα τα κομμάτια πρέπει να βάλουμε πράγματα. Μιλάμε συνέχεια για προβλήματα, έχουμε παίκτες που ο καθένας έχει την ιστορία του, είναι πολλοί ξένοι που ήρθαν εδώ, πρέπει να μάθουν την ομάδα, την ιστορία, το dna της και θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε όλους τους τομείς».

Αν μπορεί να πάρει τον τίτλο: «Ξεκάθαρα μπορούμε. Είμαι σίγουρος 100%».

Για το ότι ο προηγούμενος Σέρβος προπονητής στο ΑΠΟΕΛ ήταν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς: «Είναι εξαιρετικός προπονητής. Δεν χρειάζεται να μιλήσω εγώ για τον Ιβάν. Πιστεύω ότι μπορεί να πετύχουμε και να φέρουμε το ΑΠΟΕΛ εκεί που το αξίζει, με σκληρή δουλειά κι όχι με υποσχέσεις. Λογαριασμό θα δώσουμε στο τέλος».

Για το επίπεδο του κυπριακού ποδοσφαίρου: «Είναι πολύ ανεβασμένο. Το ποδόσφαιρο αλλάζει κάθε χρόνο. Πολλές ομάδες παλεύουν για τα πλέι οφ και το πρωτάθλημα. Καμία σχέση με παλαιότερα. Αυτό είναι ωραίο».

Για τη ψυχολογία: «Βλέπω τους παίκτες σαν παιδιά μου. Πρέπει να ανεβάσουμε τη ψυχολογία, αλλά με τα λόγια διαρκεί λίγο. Μεγάλοι προπονητές λένε ότι δεν είναι ο Χάρι Πότερ και είναι γεγονός. Πρέπει να ανατρέψουμε την κατάσταση όσο πιο σύντομα γίνεται. Θέλω να πιστεύω ότι στο τέλος θα είμαστε χαρούμενοι και θα πανηγυρίσουμε αυτό που πρέπει να πανηγυρίσουμε».

Για τον κόσμο: «Να είναι δίπλα στην ομάδα. Ξέρω ότι ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ την αγαπάει. Υπάρχει μεγάλη πίεση, την έχω συνηθίσει και δεν φοβάμαι. Όταν κερδίζεις είσαι ο καλύτερος προπονητής, όταν δεν έχεις τα αποτελέσματα είσαι άχρηστος. Τους έχουμε μεγάλη ανάγκη, να μας δώσουν πίστωση χρόνου, θα κάνουμε τα πάντα για να ανατρέψουμε την κατάσταση και να είμαστε περήφανοι».

 

Η άφιξη Μιλόγεβιτς