Η ΑΕΛ έκανε το καθήκον της στα λεγόμενα… βατά παιχνίδια κερδίζοντας τους αντιπάλους της και μετράει πλέον, τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα. Αυτό έχει ανεβάσει την ΑΕΛ στους 14 βαθμούς και από την τελευταία θέση που βρέθηκε σε κάποια στιγμή, τώρα είναι στην 5η, έστω και με παιχνίδι περισσότερο. Η ομάδα μπαίνει σε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα από εδώ και εμπρός με συνεχόμενα ντέρμπι, μέχρι και την λήξη του πρώτου γύρου. Η ΑΕΛ θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Πάφο, ΑΕΚ, Ανόρθωση και Απόλλων στο πρωτάθλημα, ενώ υπάρχει και στις 30/11 το παιχνίδι κυπέλλου με τον συμπολίτη Απόλλων. Είναι ένας μήνας και κάτι γεμάτος ντέρμπι και σαφώς στην ΑΕΛ καλούνται να βρουν τον τρόπο να αντεπεξέλθουν.

Τι κρατάει

  • Η ΑΕΛ από το χθεσινό παιχνίδι κρατάει την τέταρτη σερί νίκη της που την έχει ανεβάσει σημαντικά στον βαθμολογικό πίνακα. Από εκεί και πέρα, έχει να λέει για την πολύ καλή εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου που θα μπορούσε να της είχε φέρει και περισσότερα γκολ.
  • Επιτέλους στην ΑΕΛ είδαν γκολ από επιθετικό σε κανονική ροή αγώνα! Το γκολ του Μπεραχίνο ήταν το πρώτο από επιθετικό της ομάδας σε κανονική ροή. Ο επιθετικός από το Μπουρούντι σκόραρε για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα μας, με την πρώτη να είναι από το σημείο του πέναλτι
  • Η ομάδα δεν δέχθηκε γκολ, είναι το 5ο παιχνίδι (από τα έξι) που με τον κύριο Γιαννέφσκι στον πάγκο η ΑΕΛ κρατάει το μηδέν στην άμυνα της.
  • Η αγωνιστική άνοδος των Μιραλάς και Κατσάνικλιτς. Οι δύο ποδοσφαιριστές ήρθαν με περγαμηνές στην ΑΕΛ και είναι και οι δύο σε ανοδική πορεία απόδοσης.
  • Η αποτελεσματικότητα της ομάδας. Εκεί που πιέστηκε, η ΑΕΛ βρήκε γκολ στην πρώτη της φάση στην επανάληψη και έγειρε το παιχνίδι υπέρ της.

Τι δεν κρατάει

  • Το κενό διάστημα που παρατηρήθηκε και πάλι από την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, μέχρι και το 70ο λεπτό. Είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται στα παιχνίδια της ομάδας και καλείται να το λύσει άμεσα
  • Η ΑΕΛ εξακολουθεί να έχει θέματα με την φυσική κατάσταση και αυτό θέλει ακόμα χρόνο για να ξεπεραστεί. Συνδέεται και με το πιο πάνω, όσο αφορά το κενό διάστημα της ομάδας.
  • Αριστείδου Μιχαήλ