Σε… τοίχο βρήκε η προσπάθεια της Μπράιτον να επιστρέψει στις νίκες, όσο κι αν το ήθελε. Απέναντι στην Νότιγχαμ Φόρεστ, η ομάδα του Ντε Τζέρμπι είδε τον Ντιν Χέντερσον να πραγματοποιεί σπουδαίες επεμβάσεις και να κρατάει το 0-0, με το σύνολο του Στιβ Κούπερ να μην παρουσιάζει τίποτα παραγωγικό, πέρα από το αμυντικό της πλάνο…
Με τέτοια εικόνα η Μπράιτον άξιζε πέρα ως πέρα να πάρει όλους τους βαθμούς και η Φόρεστ γι’ ακόμα μια φορά παρουσίασε ένα πρόσωπο που μόνο ανταγωνιστικό δεν ήταν. Με άμυνα και με τον Χέντερσον να βγάζει ό,τι μπορεί έχοντας και την τύχη με το μέρος του στο δοκάρι του 31ου λεπτού, οι φιλοξενούμενοι στο «Amex» δεν εντυπωσίαζαν καθόλου, αλλά προσπαθούσαν να κρατήσουν τουλάχιστον το ισόπαλο αποτέλεσμα.
Η Μπράιτον πίεζε, έβγαινε στην επίθεση, πλησίασε με απειλητικές διαθέσεις τα αντίπαλα καρέ, ο Γουέλμπεκ με τον Τροσάρ το πάλευαν και η στατιστική κάποια στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο έγραψε 15-0 τελικές, 24-0 επαφές με τη μπάλα στην αντίπαλη περιοχή! Ο Γιόνσον προσπάθησε ν’ απειλήσει την εστία της Μπράιτον με ένα σουτ που έφυγε… πλάγιο άουτ.
Η ομάδα του Ντε Τζέρμπι έπρεπε πραγματικά να βρει τρόπο να πάρει αυτό το ματς, όμως, δεν είχαν ποιότητα οι επιθέσεις της. Στο 81′ ο Χέντερσον έβγαλε εντυπωσιακά ένα σουτ του Γκρος και μαζί με την αμυντική πειθαρχία της Φόρεστ, παρέμεινε το 0-0.