Με μια γκολάρα του Ρομπέρζ ο Απόλλωνας νίκησε στο ΓΣΠ 1-0 την πρωτοπόρο του Ολλανδικού πρωταθλήματος Αλκμαάρ και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στον 5ο όμιλο του Conference League.
Οι «γαλάζιοι» έπρεπε να νικήσουν αν δεν ήθελαν (που δεν ήθελαν) να τεθούν από τώρα εκτός τους κόπου της πρόκρισης και ακόμα μπορούν να ελπίζουν για την 2η θέση αν και είναι δύσκολο.
Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε στο 32ο λεπτό.
Ο Γιόστεν εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Ρομπέρζ ξέφυγε από το μαρκάρισμα του και με δυνατή καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Από εκείνο το σημείο και μετά ο Απόλλωνας διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι, είχε και τις δικές του προϋποθέσεις για δεύτερο γκολ κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα και στο τέλος πανηγύρισε μια σημαντική νίκη τους χαρίζει τρεις βαθμούς και τον κρατά το κόλπο, του χαρίζει και 500.000 ευρώ, ενώ δίνει βαθμούς και στην Κύπρο.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
Έναρξη αγώνα.
Περίπου 5 χιλιάδες φίλαθλοι βρίσκονται στις κερκίδες του ΓΣΠ.
3′ Λάθος διώξιμο του Γιοβάνοβιτς, ο Κάρλσον έκανε το σουτ αλλά πρόλαβε να κόψει με το κεφάλι ο Ρομπέρζ.
7′ Μεγάλη ευκαιρία για την Αλκμαάρ. Ο Κέρκεζ έκανε την σέντρα από αριστερά, ο Ντε Βιτ έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Γιοβάνοβιτς.
8′ Σου του Κάρλσον, η μπάλα σταμάτησε στο σώμα του Αρτυματά.
12′ Καλή προϋπόθεση για τον Απόλλωνα. Ο Χάμπος εκτέλεσε το φάουλ,  ο Ντιγκινί κατέβασε την μπάλα με το κεφάλι αλλά παρενέβη ο Κέρκεζ και έδιωξε.
19′ Σέντρα του Ντιγκινί από αριστερά, ο Γιόστεν έπιασε την κεφαλιά αλλά ήταν αδύνατη και κατέληξε στα χέρια του Βέρχουλστ.
21′ Επικίνδυνη μπαλιά του Κέρκεζ, βγήκε ο Γιοβάνοβιτς και έδιωξε με τις γροθιές προτού ο Κάρλσον πιάσει την κεφαλιά και στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
28′ Μεγάλη ευκαιρία για την Αλκμαάρ. Έγινε το λάθος στην άμυνα του Απόλλωνα, ο Ντε Βιτ έκανε το γύρισμα, η μπάλα κόντραρε και ο Γιοβάνοβιτς πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση.
32′ ΓΚΟΛ. 1-0. Ανοίγει το σκορ ο Απόλλωνας. Ο Γιόστεν εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Ρομπέρζ ξέφυγε από το μαρκάρισμα του και με δυνατή καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.


Τέλος α’ ημιχρόνου.

Έναρξη β΄ ημιχρόνου.
46′
Μια αλλαγή για τον Απόλλωνας, Πίττας αντί Νταμπό.
46′
Δύο αλλαγές για την Αλκμαάρ. Μέσα Λάντο και Όντγκαρντ, έξω Χατζηδιάκος και Κλάσι.
46′ Σουτ του Όντγκαρντ έξω.
54΄ Σουτ του Μπάοσερ έξω.
56′ Διπλή αλλαγή για τον Απόλλωνα. Μέσα Κολ και Ζράντι, έξω Σπόλιαριτς και Γιόστεν.
59′ Κεφαλιά του Ζράντι στα χέρια του Βέρχουλστ.
64΄Αλλαγή για τον Απόλλωνα. Ο Χέντι πέρασε στη θέση του Ντιγκινί.
78′ Λάθος στην άμυνα του Απόλλωνα. Έκλεψε ο Ντε Βίτ ο οποίος έκανε το πλασέ, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.
82′ Γύρισμα του Χέντι, πρόλαβαν οι αμυντικοί πριν φτάσει η μπάλα στον Ζράντι.
Tέλος αγώνα.

 

ΑΠΟΛΛΩΝ: Γιοβάνοβιτς, Καμπράλ, Αρτυματάς, Ρομπέρζ, Χαμάς, Χάμπος, Σπόλιαριτς (56′ Κολ), Γιόστεν (56′ Ζράντι), Ντιγκινί (64′ Χέντι), Σαχάρ, Νταμπό (46′ Πίττας)
Στον πάγκο: Λοίζου, Δημητρίου, Βουκασίν,  Ονγκέντα

ΑΛΚΜΑΑΡ: Βέρχουλστ, Χατζηδιάκος (46′ Λάντο), Μπεουκέμα, Ντέκερ (62′ Κουμπέινερς), Κέρκεζ (Μ.Ντε Βίτ), Κλάσι (46′ Όντγκαρντ), Μπασόερ, Ρέιντερς, Σουγκαβάρα, Ντε Βιτ, Κάρλσον (62′ Μπρεντερότε)
Στον πάγκο: Γένσεν, Βέστερβελντ,  Κουμπέινερς, Μπαράσι, Μπούρμεστερ, Μ. Ντε Βιτ, Γκρίφιθ

ΣΚΟΡΕΡ: 32′ Ρομπέρζ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χατζηδιάκος, Όντγκαρντ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 5.000

Διαιτητής: Μόρτεν Κροχ (Δανία)
Βοηθοί: Βόλενμπεργκ Ράσμουσεν, Γιέσπερ Νταχλ (Δανία)
4ος: Μικέλ Ρέντερ (Δανία)